yandex

Milli Çözüm Dergisi’nden Yine Anlamlı Bir Etkinlik

KONYA (BBH) - Haber Merkezi | 06.02.2024 - 17:05, Güncelleme: 08.02.2024 - 19:22 1757+ kez okundu.
 

Milli Çözüm Dergisi’nden Yine Anlamlı Bir Etkinlik

Milli Çözüm Dergisi Gençlik Komisyonu Başkanlığı, “Miraç Kandili” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, “6 Şubat Kahramanmaraş Depremi”nde şehit olan vatandaşlar, dualarla anıldı.

DEPREM ŞEHİTLERİ UNUTULMADI Kültürpark’ta düzenlenen etkinlikte konuşan Milli Çözüm Dergisi Gençlik Komisyonu Başkanı Halil Akyüz, “Millet olarak yaşadığımız en acı olaylardan birisi ‘6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ BÜYÜK DEPREMİ’dir. Deprem şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim böylesine acıları bizlere bir daha yaşatmasın” dedi.     Böylesine büyük acılardan almamız gereken dersler olduğuna dikkati çeken Akyüz şunları söyledi: “Şehirlerimizi sağlam zeminlere inşa etmeli, bilim ve teknolojinin bize sunduğu imkânları en iyi şekilde kullanmalıyız.  Bundan sonra şehirlerimizin imarını ranta, iltimasa, malzemeden çalmaya asla müsaade etmeden gerçekleştirmeliyiz.” MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN! Etkinliğe katılan vatandaşların Miraç Kandilini kutlayan Halil Akyüz, Mekke döneminin sonlarında, Müminlere ambargo ve zulmün arttığı bir ortamda, Peygamber Efendimiz (S.A.V)in bir gece, Mescidi Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da 7 kat semaya yaptığı ve Rabbimizin sonsuz kudretinin eserlerini görüp şahit olduğu, hikmet yüklü yolculuğa vurgu yaptı: “Miraç; varoluşun gaye ve hikmetini anlamak, kendisi, çevresi ve Rabbiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın inşası... Kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı "Yeni Bir Dünya"nın kurulması için çalışmak demektir.” MESCİD-İ AKSA İŞGAL ALTINDA “Miracın bugün bize hatırlatması gereken değerlerin en önemlisi elbette Mescid-i Aksa’dır” diyen Başkan Akyüz şunları kaydetti: “Her bir köşesinde kan, gözyaşı, zulüm, ölüm ve kaderlerine terk edilmişliğin yaşandığı Kudüs/Gazze/Filistin insanlık için büyük bir imtihandır! Siyonist çizmeleri altında çiğnenen ilk kıblemiz Mescidi Aksamız bugün Miraç Kandili’nde bize bir kez daha "kurtuluş ve fetih umudu" ile bakmaktadır. Etkinliğe katılan vatandaşlara süt ve tatlı ikramında bulunuldu.
Milli Çözüm Dergisi Gençlik Komisyonu Başkanlığı, “Miraç Kandili” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, “6 Şubat Kahramanmaraş Depremi”nde şehit olan vatandaşlar, dualarla anıldı.

DEPREM ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Kültürpark’ta düzenlenen etkinlikte konuşan Milli Çözüm Dergisi Gençlik Komisyonu Başkanı Halil Akyüz, “Millet olarak yaşadığımız en acı olaylardan birisi ‘6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ BÜYÜK DEPREMİ’dir. Deprem şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim böylesine acıları bizlere bir daha yaşatmasın” dedi.

    Böylesine büyük acılardan almamız gereken dersler olduğuna dikkati çeken Akyüz şunları söyledi:

“Şehirlerimizi sağlam zeminlere inşa etmeli, bilim ve teknolojinin bize sunduğu imkânları en iyi şekilde kullanmalıyız.  Bundan sonra şehirlerimizin imarını ranta, iltimasa, malzemeden çalmaya asla müsaade etmeden gerçekleştirmeliyiz.”

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!

Etkinliğe katılan vatandaşların Miraç Kandilini kutlayan Halil Akyüz, Mekke döneminin sonlarında, Müminlere ambargo ve zulmün arttığı bir ortamda, Peygamber Efendimiz (S.A.V)in bir gece, Mescidi Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da 7 kat semaya yaptığı ve Rabbimizin sonsuz kudretinin eserlerini görüp şahit olduğu, hikmet yüklü yolculuğa vurgu yaptı:

“Miraç; varoluşun gaye ve hikmetini anlamak, kendisi, çevresi ve Rabbiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın inşası... Kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı "Yeni Bir Dünya"nın kurulması için çalışmak demektir.”

MESCİD-İ AKSA İŞGAL ALTINDA

“Miracın bugün bize hatırlatması gereken değerlerin en önemlisi elbette Mescid-i Aksa’dır” diyen Başkan Akyüz şunları kaydetti:

“Her bir köşesinde kan, gözyaşı, zulüm, ölüm ve kaderlerine terk edilmişliğin yaşandığı Kudüs/Gazze/Filistin insanlık için büyük bir imtihandır! Siyonist çizmeleri altında çiğnenen ilk kıblemiz Mescidi Aksamız bugün Miraç Kandili’nde bize bir kez daha "kurtuluş ve fetih umudu" ile bakmaktadır.

Etkinliğe katılan vatandaşlara süt ve tatlı ikramında bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.