yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

DAHA AZ ACITIR CANIMIZI

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’nın ifadesiyle,Kontrollü sosyal hayat:Koronavirü salgınına karşı yeni hayat tarzıdır.Maske ve sosyal mesafe yeni hayat tarzının iki önemli şartıdır.Amaç ise pazar yerlerinden toplı taşımaya,AVM den iş yerine,sınıftan sokağa,park ve bahçeden ibadethanelere kadar birlikte olduğumuz tüm alanlarda koronavirüs riskini hepimiz için azaltmaktır. Yasama,yürütme ve yargı erki görevini hakkıyla ifa etmekte,tüm bakanlıklar personelini koronovirüs tedbirlerini uygulamak amacıyla sahaya gönderirken aynı hassasiyeti de vatandaşlardan beklemektedir.Yargı Erkinin amacı salgın çerçevesinde konulan kurallara uymayan halka ceza kesmek değil herhangi bir vatandaşımızın salgın nedeniyle hayatını kaybetmesinin önüne geçmektir. Maske sıkıntısın yaşandığı dönemde Cumhurbaşkanlığı Kurumu tarafından e-devlet başvurusu neticesinde evlere postalanan maskeler de bir bez parçasından daha derin manalar taşımakta olup sosyal devlet kavramının gereklerine atıfta bulunmaktadır.Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı,Hazine ve Maliye Bakanlığı ortak çalışmasıyla dar gelirli vatandaşa 1000 tl tutarında destek çıkılması da alkışı hak etmektedir.Veda Destek grubunun sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşın market ihtiyacından tutun da faturalarının ödenmesine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılaması da yerinde bir uygulamadır. AVM girişlerinde,havalimanlarında kafe-restorant gibi bir çok işletmede termal kameralar vasıtasıyla temassız ateş ölçümlerinin yapılarak,işletmelerde maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda istekli ve israrcı olunması toplumsal duyarlılığa katkı sunup sosyo ekonomik girdi sağlamaktadır. Gelelim asıl vermek istediğim mesaja:Maskenin asıl takılması gereken yer mukozal yapısından dolayı hastalık etkeni virüsün geçebileceği ağız ve burnu kapatarak tam bir koruma sağlamaktır.Çarşıda pazarda renk renk maskeleri takmış insanları görmek beni şaşırtmıyor.Maskenin sakal mafsalı şeklinde çenede,güneş gözlüğü samimiyetsizliğinde türbanın üzerinde, bileklik gibi kolda şık bir aksesuar vazifesi görmesi. 1,5 m Sosyal mesafe kuralları da sadece tanımadığımız yabancı insanlara değil yakın akraba ve komşularımıza da karşı olmalıdır. Kurban Bayramı arefesindeyiz.Kurbanlar kesilecek; kavurmalar,mangallar derken akraba ziyaretleri yapılacak.Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmeli.Kimin virüs taşıyıcısı olduğu konusunda bilgimiz olmayabilir. Koronavirüs hiç masum değil.Evde kalarak,maske kullanıp sosyal mesafe kurallarına uyarsak mutlu oluruz.Unutmayın,evde tedbirlere uyarak beklemek hastanelerin yoğun bakım köşelerinde beklemekten daha az acıtır canımızı. Efendim,evde ayakta ve hayatta kalmanız dileklerimle.Sürç-i Lisan ettiysek affola.
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2020 - Salı

DAHA AZ ACITIR CANIMIZI

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’nın ifadesiyle,Kontrollü sosyal hayat:Koronavirü salgınına karşı yeni hayat tarzıdır.Maske ve sosyal mesafe yeni hayat tarzının iki önemli şartıdır.Amaç ise pazar yerlerinden toplı taşımaya,AVM den iş yerine,sınıftan sokağa,park ve bahçeden ibadethanelere kadar birlikte olduğumuz tüm alanlarda koronavirüs riskini hepimiz için azaltmaktır.


Yasama,yürütme ve yargı erki görevini hakkıyla ifa etmekte,tüm bakanlıklar personelini koronovirüs tedbirlerini uygulamak amacıyla sahaya gönderirken aynı hassasiyeti de vatandaşlardan beklemektedir.Yargı Erkinin amacı salgın çerçevesinde konulan kurallara
uymayan halka ceza kesmek değil herhangi bir vatandaşımızın salgın nedeniyle hayatını kaybetmesinin önüne geçmektir.


Maske sıkıntısın yaşandığı dönemde Cumhurbaşkanlığı Kurumu tarafından e-devlet başvurusu neticesinde evlere postalanan maskeler de bir bez parçasından daha derin manalar taşımakta olup sosyal devlet kavramının gereklerine atıfta bulunmaktadır.Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı,Hazine ve Maliye Bakanlığı ortak çalışmasıyla dar gelirli vatandaşa 1000 tl tutarında destek çıkılması da alkışı hak etmektedir.Veda Destek grubunun sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşın market ihtiyacından tutun da faturalarının ödenmesine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılaması da yerinde bir uygulamadır.

AVM girişlerinde,havalimanlarında kafe-restorant gibi bir çok işletmede termal kameralar vasıtasıyla temassız ateş ölçümlerinin yapılarak,işletmelerde maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda istekli ve israrcı olunması toplumsal duyarlılığa katkı sunup sosyo ekonomik girdi sağlamaktadır.

Gelelim asıl vermek istediğim mesaja:Maskenin asıl takılması gereken yer mukozal yapısından dolayı hastalık etkeni virüsün geçebileceği ağız ve burnu kapatarak tam bir koruma sağlamaktır.Çarşıda pazarda renk renk maskeleri takmış insanları görmek beni şaşırtmıyor.Maskenin sakal mafsalı şeklinde çenede,güneş gözlüğü samimiyetsizliğinde türbanın üzerinde, bileklik gibi kolda şık bir aksesuar vazifesi görmesi.

1,5 m Sosyal mesafe kuralları da sadece tanımadığımız yabancı insanlara değil yakın akraba ve komşularımıza da karşı olmalıdır. Kurban Bayramı arefesindeyiz.Kurbanlar kesilecek; kavurmalar,mangallar derken akraba ziyaretleri yapılacak.Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmeli.Kimin virüs taşıyıcısı olduğu konusunda bilgimiz olmayabilir.

Koronavirüs hiç masum değil.Evde kalarak,maske kullanıp sosyal mesafe kurallarına uyarsak mutlu oluruz.Unutmayın,evde tedbirlere uyarak beklemek hastanelerin yoğun bakım köşelerinde beklemekten daha az acıtır canımızı.


Efendim,evde ayakta ve hayatta kalmanız dileklerimle.Sürç-i Lisan ettiysek affola.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.