yandex

Sosyal medyada provakatif paylaşım yapan 60 hesap belirlendi

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2024 - 11:44, Güncelleme: 13.01.2024 - 11:44 859+ kez okundu.
 

Sosyal medyada provakatif paylaşım yapan 60 hesap belirlendi

ULUSAL (PHA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Irak'ın kuzeyindeki terörist saldırısında şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüphelinin tespit edildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, "Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi." dedi. Şüphelilerden 53'ünün yurt dışında olduğunun belirlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 4'ü yakalandı. 3 şüphelinin yakalanma çalışması devam etmektedir. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizin Allah ayaklarına taş değdirmesin." "Sosyal Medyada Terör Örgütünü Öven ve Propagandasını Yapan Hesaplar Hakkında Yasal İşlemler Başlatıldı" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan askerlere ilişkin sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara yönelik tespit çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Bakan Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan askerlere ilişkin sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara yönelik tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: "Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) hain saldırısında şehit olan kahraman askerlerimize yönelik sosyal medyada "provokatif amaçlı olarak" terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar hakkında gerekli tespit çalışmaları başlatılmıştır. Bu şahıslar hakkında yasal işlemler yapılacaktır." Kaynak : PHA
ULUSAL (PHA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Irak'ın kuzeyindeki terörist saldırısında şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüphelinin tespit edildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, "Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi." dedi.

Şüphelilerden 53'ünün yurt dışında olduğunun belirlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 4'ü yakalandı. 3 şüphelinin yakalanma çalışması devam etmektedir. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizin Allah ayaklarına taş değdirmesin."

"Sosyal Medyada Terör Örgütünü Öven ve Propagandasını Yapan Hesaplar Hakkında Yasal İşlemler Başlatıldı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan askerlere ilişkin sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara yönelik tespit çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Bakan Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan askerlere ilişkin sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara yönelik tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) hain saldırısında şehit olan kahraman askerlerimize yönelik sosyal medyada "provokatif amaçlı olarak" terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar hakkında gerekli tespit çalışmaları başlatılmıştır. Bu şahıslar hakkında yasal işlemler yapılacaktır."

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.