yandex

Turk İlaç Hepatit B aşısının Türkiye'de üretimi için LG Chem ile anlaştı

SAĞLIK (AA) - Anadolu Ajansı | 12.03.2021 - 12:46, Güncelleme: 12.03.2021 - 12:46 3452+ kez okundu.
 

Turk İlaç Hepatit B aşısının Türkiye'de üretimi için LG Chem ile anlaştı

Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Hepatit B aşısının Türkiye'de üretimine geçişi için Güney Kore menşeli LG Chem ile anlaşma imzaladı.

Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, anlaşma ile Hepatit B aşısının yerlileştirilmesi için ithalden imale geçiş sürecinin başlatıldığı belirtilerek, girilecek ilk ihalede yüzde 15 yerli malı avantajından faydalanılacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Bulaşıcı hastalıkları önleyici bağışıklama programı kapsamında yer alan Hepatit B aşısının, Türkiye İlaç Eczacılık Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından ruhsatlandırma çalışmalarının 150 günde tamamlanması imtiyazını sağlayan yüksek öncelik ve İyi İmalat Uygulamaları (GMP) denetim süreçlerinin hızlandırılmasını sağlayan GMP/2 öncelik onaylarının da alındığı vurgulandı.
Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Hepatit B aşısının Türkiye'de üretimine geçişi için Güney Kore menşeli LG Chem ile anlaşma imzaladı.

Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, anlaşma ile Hepatit B aşısının yerlileştirilmesi için ithalden imale geçiş sürecinin başlatıldığı belirtilerek, girilecek ilk ihalede yüzde 15 yerli malı avantajından faydalanılacağı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Bulaşıcı hastalıkları önleyici bağışıklama programı kapsamında yer alan Hepatit B aşısının, Türkiye İlaç Eczacılık Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından ruhsatlandırma çalışmalarının 150 günde tamamlanması imtiyazını sağlayan yüksek öncelik ve İyi İmalat Uygulamaları (GMP) denetim süreçlerinin hızlandırılmasını sağlayan GMP/2 öncelik onaylarının da alındığı vurgulandı.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.