yandex

Trump: Meksika sınırında duvar inşa edilmeden hükümet açılmayacak

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 1518+ kez okundu.
 

Trump: Meksika sınırında duvar inşa edilmeden hükümet açılmayacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın sınır duvarı için fon talebi siyasi bir çıkmaz oluşturdu. Trump, Washington’da ABD askerleri ile düzenlenen Noel etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hükümetin ne zaman açılacağı konusunda size bir şey söyleyemem. Size duvar yapılana kadar hükümetin tekrar açılmayacağını söyleyebilirim. Bu duvar ülkeye akın eden insanların ve sokulan uyuşturucuların önündeki en büyük engeldir. Eğer o anlayışa sahip değilseniz o zaman kısmen kapanan hükümeti açmayacağız” dedi. ABD'de federal hükümet bir kez daha kısmen kapandı ABD-Meksika sınırına güvenlik duvarı inşa etmek Donald Trump’ın seçimlerdeki kampanya vaatleri arasındaydı. Ancak Demokratlar duvara şiddetle karşı çıkıyor. Temsilciler Meclisinde duvar için ayrılan 5 milyar dolarlık bütçe tasarısı, Senatoda kabul edilmemişti. Bu yıl hükümetin üçüncü kapanışı oldu Trump’ın en önemli seçim vaatlerinden Meksika duvarı için istediği 5 milyar dolarlık finansmanın bütçeye eklenmesi, Demokratlar tarafından desteklenmeyince kısmen kapanan federal hükümet, aynı duruma bu yılın başında 2 kere daha düşmüştü. Federal kurumlar, benzer anlaşmazlıklardan ötürü yaşanan bütçe krizi nedeniyle Trump'ın Beyaz Saraydaki ilk yıl dönümü olan 20 Ocak'tan 23 Ocak’a kadar kapalı kalmıştı. Aynı durum, 9 Şubat’ta yeniden yaşanmasına karşın sadece birkaç saat sürmüştü. Ülkede federal hükümet, sonuncusu da dahil olmak üzere toplamda 21 kez kısmen ve geçici olarak kapanmak zorunda kaldı. Kaynak: TRThaber, Reuters

ABD Başkanı Donald Trump’ın sınır duvarı için fon talebi siyasi bir çıkmaz oluşturdu.

Trump, Washington’da ABD askerleri ile düzenlenen Noel etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hükümetin ne zaman açılacağı konusunda size bir şey söyleyemem. Size duvar yapılana kadar hükümetin tekrar açılmayacağını söyleyebilirim. Bu duvar ülkeye akın eden insanların ve sokulan uyuşturucuların önündeki en büyük engeldir. Eğer o anlayışa sahip değilseniz o zaman kısmen kapanan hükümeti açmayacağız” dedi.

ABD'de federal hükümet bir kez daha kısmen kapandı

ABD-Meksika sınırına güvenlik duvarı inşa etmek Donald Trump’ın seçimlerdeki kampanya vaatleri arasındaydı. Ancak Demokratlar duvara şiddetle karşı çıkıyor.

Temsilciler Meclisinde duvar için ayrılan 5 milyar dolarlık bütçe tasarısı, Senatoda kabul edilmemişti.

Bu yıl hükümetin üçüncü kapanışı oldu

Trump’ın en önemli seçim vaatlerinden Meksika duvarı için istediği 5 milyar dolarlık finansmanın bütçeye eklenmesi, Demokratlar tarafından desteklenmeyince kısmen kapanan federal hükümet, aynı duruma bu yılın başında 2 kere daha düşmüştü.

Federal kurumlar, benzer anlaşmazlıklardan ötürü yaşanan bütçe krizi nedeniyle Trump'ın Beyaz Saraydaki ilk yıl dönümü olan 20 Ocak'tan 23 Ocak’a kadar kapalı kalmıştı.

Aynı durum, 9 Şubat’ta yeniden yaşanmasına karşın sadece birkaç saat sürmüştü.

Ülkede federal hükümet, sonuncusu da dahil olmak üzere toplamda 21 kez kısmen ve geçici olarak kapanmak zorunda kaldı.

Kaynak: TRThaber, Reuters

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.