yandex

Siyonist İsrail'in bu dünyadaki yargılanması Adalet Divanı'nda başladı! Suçu: Soykırım

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 11.01.2024 - 14:41, Güncelleme: 11.01.2024 - 14:41 1380+ kez okundu.
 

Siyonist İsrail'in bu dünyadaki yargılanması Adalet Divanı'nda başladı! Suçu: Soykırım

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin BM'nin Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Siyonist İsrail'e karşı açtığı soykırım davasının ilk duruşması bugün Uluslararası Adalet Divanı'nda başladı.

Siyonist İsrail'in bu dünyada soykırımla yargılandığı davanın ilk duruşması Uluslararası Adalet Divanı'nda başladı. GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ SİYONİST REJİME KARŞI İLK DİPLOMATİK TAŞI ATTI Uluslararası Adalet Divanı, bugün, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Siyonist İsrail'i Gazze savaşında soykırım yapmakla suçladığı ve askeri harekâtın acil olarak askıya alınmasını talep ettiği davayı görüşmeye başladı. Güney Afrika Cumhuriyeti, yüzlerce Müslüman ülkenin yapamadığını yaparak, 29 Aralık 2023'de, Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de işlediği suçlarla ilişkili olarak 1948 tarihli BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiğinin altını çizerek Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) dava açarak Siyonist İsrail için ihtiyati tedbir kararı alınmasını istedi. 84 sayfalık başvurusunda Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri "öldürerek, onlara ciddi zihinsel-bedensel zarar vererek ve fiziksel yıkımlarına yol açacak şekilde hesaplanmış yaşam koşulları yaratarak" onlara karşı soykırım suçu işlediğini belirtti.   HERZOG İNKAR ETTİ 9 Mart 2022'de Türkiye'yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşen ve görüşmesi öncesi düzenlenen resmi karşılama töreninde Mehmetçiğe tarihte ilk defa Siyonist İsrail bayrağı taşıtılmasıyla hatırlanan Siyonist İsrail'in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog davayla ilgili yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan ve İsrail'i Gazze saldırısında Filistinlilere karşı soykırım yapmakla suçlayan davadan daha 'gaddarca ve mantıksızca bir şey olmadığını' söylemişti. LAHEY'DEKİ DURUŞMA ÖNCESİ FİLİSTİN DESTEKÇİLERİ EYLEM YAPTI Filistin yanlısı göstericiler, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Siyonist İsrail'e karşı açtığı davanın ilk duruşmasının yapılacağı Hollanda'nın Lahey şehrinde toplandı. Göstericiler Filistin bayrakları taşıyarak İsrail'in Gazze'deki soykırımına son verilmesi çağrısında bulundu. Bugünkü duruşmada Güney Afrika Cumhuriyeti avukatları Uluslararası Adalet Divanı hakimlerine sunum yaptı, 12 Ocak'ta ise Siyonist İsrail avukatları Divan hakimlerine savunma yapacak.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin BM'nin Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Siyonist İsrail'e karşı açtığı soykırım davasının ilk duruşması bugün Uluslararası Adalet Divanı'nda başladı.

Siyonist İsrail'in bu dünyada soykırımla yargılandığı davanın ilk duruşması Uluslararası Adalet Divanı'nda başladı.

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ SİYONİST REJİME KARŞI İLK DİPLOMATİK TAŞI ATTI

Uluslararası Adalet Divanı, bugün, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Siyonist İsrail'i Gazze savaşında soykırım yapmakla suçladığı ve askeri harekâtın acil olarak askıya alınmasını talep ettiği davayı görüşmeye başladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti, yüzlerce Müslüman ülkenin yapamadığını yaparak, 29 Aralık 2023'de, Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de işlediği suçlarla ilişkili olarak 1948 tarihli BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiğinin altını çizerek Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) dava açarak Siyonist İsrail için ihtiyati tedbir kararı alınmasını istedi.

84 sayfalık başvurusunda Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri "öldürerek, onlara ciddi zihinsel-bedensel zarar vererek ve fiziksel yıkımlarına yol açacak şekilde hesaplanmış yaşam koşulları yaratarak" onlara karşı soykırım suçu işlediğini belirtti.


 

HERZOG İNKAR ETTİ

9 Mart 2022'de Türkiye'yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşen ve görüşmesi öncesi düzenlenen resmi karşılama töreninde Mehmetçiğe tarihte ilk defa Siyonist İsrail bayrağı taşıtılmasıyla hatırlanan Siyonist İsrail'in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog davayla ilgili yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan ve İsrail'i Gazze saldırısında Filistinlilere karşı soykırım yapmakla suçlayan davadan daha 'gaddarca ve mantıksızca bir şey olmadığını' söylemişti.

LAHEY'DEKİ DURUŞMA ÖNCESİ FİLİSTİN DESTEKÇİLERİ EYLEM YAPTI

Filistin yanlısı göstericiler, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Siyonist İsrail'e karşı açtığı davanın ilk duruşmasının yapılacağı Hollanda'nın Lahey şehrinde toplandı. Göstericiler Filistin bayrakları taşıyarak İsrail'in Gazze'deki soykırımına son verilmesi çağrısında bulundu.

Bugünkü duruşmada Güney Afrika Cumhuriyeti avukatları Uluslararası Adalet Divanı hakimlerine sunum yaptı, 12 Ocak'ta ise Siyonist İsrail avukatları Divan hakimlerine savunma yapacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.