yandex

Şampiyonlar Şampiyonu :Goalball Kadın Milli Takımı Paris’te Tarih Yazdı

SPOR 05.09.2024 - 03:05, Güncelleme: 06.09.2024 - 10:09 1208 kez okundu.
 

Şampiyonlar Şampiyonu :Goalball Kadın Milli Takımı Paris’te Tarih Yazdı

Türkiye Üst Üste 3. Paralimpik Altın Madalyasını Kazandı paris 2024'te Tarih Yazıldı

Türkiye Kadın Goalball Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda üst üste üçüncü kez şampiyonluk ipini göğüsleyerek adını altın harflerle tarihe kazıdı! Rio 2016 ve Tokyo 2020’nin ardından Paris’te de zirveyi kimseye bırakmayan milliler, dünya ve Avrupa şampiyonluğu unvanlarını da taçlandırarak, Goalball tarihinin efsaneleri arasına girdi. **Rakip İsrail’e Fark Attık!** Gültekin Karasu'nun liderliğindeki Ay-yıldızlılar, finalde İsrail’e karşı sahaya Sevda Altunoluk, Reyhan Yılmaz ve Fatma Gül Güler üçlüsüyle çıktı. İlk yarıda müthiş bir hücum ve savunma performansı sergileyen milliler, devreyi 7-2 önde kapattı. İkinci yarıda da üstünlüğünü bırakmayan Türkiye, karşılaşmayı 8-3 kazanarak Paris 2024'te altın madalyaya uzandı. **Altın Kadro ve Gol Kraliçesi!** Finalde Türkiye’nin gollerini Sevda Altunoluk ve Fatma Gül Güler kaydetti. Her iki oyuncu da 4’er gol atarak zaferde başrol oynadı. Sevda Altunoluk, turnuvayı toplamda 21 golle tamamlayarak organizasyonun en skorer ismi oldu ve adını unutulmazlar arasına yazdırdı. **Türkiye, Paris’te Üçlemesini Tamamladı!** Kadın Goalball Milli Takımı, üst üste kazandığı üçüncü paralimpik altın madalyayla, Türkiye spor tarihinin en parlak başarılarından birine imza attı. Ay-yıldızlı takım, bu büyük zaferle Türkiye'yi bir kez daha gururlandırdı.
Türkiye Üst Üste 3. Paralimpik Altın Madalyasını Kazandı paris 2024'te Tarih Yazıldı

Türkiye Kadın Goalball Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda üst üste üçüncü kez şampiyonluk ipini göğüsleyerek adını altın harflerle tarihe kazıdı! Rio 2016 ve Tokyo 2020’nin ardından Paris’te de zirveyi kimseye bırakmayan milliler, dünya ve Avrupa şampiyonluğu unvanlarını da taçlandırarak, Goalball tarihinin efsaneleri arasına girdi.


**Rakip İsrail’e Fark Attık!**
Gültekin Karasu'nun liderliğindeki Ay-yıldızlılar, finalde İsrail’e karşı sahaya Sevda Altunoluk, Reyhan Yılmaz ve Fatma Gül Güler üçlüsüyle çıktı. İlk yarıda müthiş bir hücum ve savunma performansı sergileyen milliler, devreyi 7-2 önde kapattı. İkinci yarıda da üstünlüğünü bırakmayan Türkiye, karşılaşmayı 8-3 kazanarak Paris 2024'te altın madalyaya uzandı.

**Altın Kadro ve Gol Kraliçesi!**
Finalde Türkiye’nin gollerini Sevda Altunoluk ve Fatma Gül Güler kaydetti. Her iki oyuncu da 4’er gol atarak zaferde başrol oynadı. Sevda Altunoluk, turnuvayı toplamda 21 golle tamamlayarak organizasyonun en skorer ismi oldu ve adını unutulmazlar arasına yazdırdı.

**Türkiye, Paris’te Üçlemesini Tamamladı!**
Kadın Goalball Milli Takımı, üst üste kazandığı üçüncü paralimpik altın madalyayla, Türkiye spor tarihinin en parlak başarılarından birine imza attı. Ay-yıldızlı takım, bu büyük zaferle Türkiye'yi bir kez daha gururlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.