yandex

Rusya açıkladı: Türkiye'nin kara harekatını engelledik

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 13.12.2022 - 16:17, Güncelleme: 13.12.2022 - 16:17 1078+ kez okundu.
 

Rusya açıkladı: Türkiye'nin kara harekatını engelledik

Rusya'nın Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova'nın Ankara'ya Suriye'ye kara harekâtı başlatmaması için çağrıda bulunduğunu açıkladı.

Rusya devlet haber ajansı RIA Novosti'nin aktardığına göre Bogdanov, "Ankara'yı bir harekât başlatmaması için ikna etmeye çalıştıklarını" dile getirdi. Pazartesi günü gazetecilere açıklamada bulunan Bogdanov, "(Türkiye ve Rusya arasında) Temaslar sürüyor. Kara harekâtı henüz başlamadı. Olumlu gelişmeler var. Temasları sürdüreceğiz" diye konuştu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Putin'e "Soçi Mutabakatı'na uygun şekilde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğine kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini belirttiği" aktarıldı.
Rusya'nın Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova'nın Ankara'ya Suriye'ye kara harekâtı başlatmaması için çağrıda bulunduğunu açıkladı.

Rusya devlet haber ajansı RIA Novosti'nin aktardığına göre Bogdanov, "Ankara'yı bir harekât başlatmaması için ikna etmeye çalıştıklarını" dile getirdi.

Pazartesi günü gazetecilere açıklamada bulunan Bogdanov, "(Türkiye ve Rusya arasında) Temaslar sürüyor. Kara harekâtı henüz başlamadı. Olumlu gelişmeler var. Temasları sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Putin'e "Soçi Mutabakatı'na uygun şekilde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğine kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini belirttiği" aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.