yandex

Milletvekili olan sporcular belli oldu

SPOR 17.05.2023 - 18:10, Güncelleme: 17.05.2023 - 18:10 1424+ kez okundu.
 

Milletvekili olan sporcular belli oldu

Spor camiasının tanınan isimleri bu kez Milletvekili olmak için yarıştı. Kariyerinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formasını terleten Saffet Sancaklı da MHP'den Milletvekili olarak meclise girdi. Hatay'dan aday olan İYİ Parti'li Gökhan Zan ise hedefine ulaşamadı. İşte meclise giren sporcular...

Kuddusi Müftüoğlu- Eski Hakem: AK Parti'den Antalya 7.sıradan Milletvekili olan Süper Lig’in eski hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu, meclise giremedi. Toplam 488 bin 223 oy alan AK Parti, Antalya'dan 6 Milletvekili çıkardı. Umut Arman Sonay- Milli Sporcu: AK Parti'nin en genç Milletvekili adayı olan milli yüzücü Umut Arman Sonay, İstanbul 1. Bölge 18.sıradan dahil olduğu yarışta hedefine ulaşamadı. Gökhan Zan- Eski Milli Futbolcu: Süper Lig'de Beşiktaş ve Galatasaray gibi üst düzey takımlarda forma giyen Gökhan Zan, İYİ Parti'den Hatay 2.sıra Milletvekili adayı oldu. Favori olarak gösterilen Zan, meclise giremedi. Ünal Karaman- Teknik Direktör: Trabzonspor camiasının önde gelen efsane isimlerinden olan Ünal Karaman, Konya'dan Milletvekili olmayı başardı. İYİ Parti'nin birinci tercihi olan tecrübeli teknik direktör, siyaset dünyasına giriş yaptı. İrem Yaman- Milli Sporcu: Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan milli tekvandocu İrem Yaman, CHP'den Ankara 2. Bölge 4.sıradan aday gösterildi. İstediği hedefe ulaşamayan Yaman, meclise giremedi. Alpay Özalan- Eski Milli Futbolcu: İngiltere Premier Lig'de Aston Villa'nın formasını da giyen Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden olan Alpay Özalan, yeni dönemde de Milletvekili olmayı başardı. İzmir 2. Bölge 2.sıradan aday olan Özalan, AK Parti'nin çıkardığı 8 vekilden biri oldu. Saffet Sancaklı- Eski Milli Futbolcu: Kariyerinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray forması giyen ender isimlerden olan Saffet Sancaklı, MHP'den Milletvekili olarak mecliste olmaya devam edecek. Kocaeli'den 1.sıra adayı olarak gösterilen Sancaklı, meclise girmeye hak kazandı.
Spor camiasının tanınan isimleri bu kez Milletvekili olmak için yarıştı. Kariyerinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formasını terleten Saffet Sancaklı da MHP'den Milletvekili olarak meclise girdi. Hatay'dan aday olan İYİ Parti'li Gökhan Zan ise hedefine ulaşamadı. İşte meclise giren sporcular...

Kuddusi Müftüoğlu- Eski Hakem: AK Parti'den Antalya 7.sıradan Milletvekili olan Süper Lig’in eski hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu, meclise giremedi. Toplam 488 bin 223 oy alan AK Parti, Antalya'dan 6 Milletvekili çıkardı.
Umut Arman Sonay- Milli Sporcu: AK Parti'nin en genç Milletvekili adayı olan milli yüzücü Umut Arman Sonay, İstanbul 1. Bölge 18.sıradan dahil olduğu yarışta hedefine ulaşamadı.
Gökhan Zan- Eski Milli Futbolcu: Süper Lig'de Beşiktaş ve Galatasaray gibi üst düzey takımlarda forma giyen Gökhan Zan, İYİ Parti'den Hatay 2.sıra Milletvekili adayı oldu. Favori olarak gösterilen Zan, meclise giremedi.
Ünal Karaman- Teknik Direktör: Trabzonspor camiasının önde gelen efsane isimlerinden olan Ünal Karaman, Konya'dan Milletvekili olmayı başardı. İYİ Parti'nin birinci tercihi olan tecrübeli teknik direktör, siyaset dünyasına giriş yaptı.
İrem Yaman- Milli Sporcu: Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan milli tekvandocu İrem Yaman, CHP'den Ankara 2. Bölge 4.sıradan aday gösterildi. İstediği hedefe ulaşamayan Yaman, meclise giremedi.
Alpay Özalan- Eski Milli Futbolcu: İngiltere Premier Lig'de Aston Villa'nın formasını da giyen Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden olan Alpay Özalan, yeni dönemde de Milletvekili olmayı başardı. İzmir 2. Bölge 2.sıradan aday olan Özalan, AK Parti'nin çıkardığı 8 vekilden biri oldu.
Saffet Sancaklı- Eski Milli Futbolcu: Kariyerinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray forması giyen ender isimlerden olan Saffet Sancaklı, MHP'den Milletvekili olarak mecliste olmaya devam edecek. Kocaeli'den 1.sıra adayı olarak gösterilen Sancaklı, meclise girmeye hak kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.