yandex

Merkez Bankası uluslararası depo alım işlemlerini sonlandırdı

EKONOMİ 24.07.2024 - 16:56, Güncelleme: 24.07.2024 - 16:56 1262+ kez okundu.
 

Merkez Bankası uluslararası depo alım işlemlerini sonlandırdı

Merkez Bankası, Dış Yükümlülüklerin Azaltılmasına ilişkin açıklama yaptı.ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerinin azaltılması amacıyla uluslararası depo alım işlemlerini gözden geçirdi. Merkez Bankası, bu kapsamda, 2023 yılında Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar ABD doları tutarındaki depo alım işlemi karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıkladı. Hatırlanacağı gibi son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerimizde yaklaşık 7 milyar ABD doları karşılığı iyileşme sağlanmıştı.

Merkez Bankası, Dış Yükümlülüklerin Azaltılmasına ilişkin açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerinin azaltılması amacıyla uluslararası depo alım işlemlerini gözden geçirdi.

Merkez Bankası, bu kapsamda, 2023 yılında Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar ABD doları tutarındaki depo alım işlemi karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıkladı.

Hatırlanacağı gibi son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerimizde yaklaşık 7 milyar ABD doları karşılığı iyileşme sağlanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.