yandex

Konya Savunma Sanayiine katkı sağlayacak projeye imza

DİĞER 23.10.2024 - 15:57, Güncelleme: 23.10.2024 - 15:57 73 kez okundu.
 

Konya Savunma Sanayiine katkı sağlayacak projeye imza

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ve ASELSAN Konya iş birliğiyle kurulan “EnginHub Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı”nın tanıtımı yapıldıKONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ve ASELSAN Konya iş birliğiyle kurulan “EnginHub Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı” tanıtıldı. Program ile öğrencilerin savunma sanayiinde gerekli teknik ve liderlik yetkinliklerini kazanmaları için yenilikçi bir müfredat sunuluyor. 50 hafta sürecek bu gelişim programı, ASELSAN Konya Laboratuvarı'nda yürütülecek ve katılımcılara savunma sanayiinde kariyer basamaklarını hızlıca tırmanmaları için büyük bir fırsat sunulacak. Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sunacak önemli bir adım olan programın özellikle öğrencilerin inovasyon ve liderlik potansiyelini geliştirmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Program kapsamında savunma sanayiinde mühendis olmanın önemi üzerine düzenlenen söyleşide ise, ASELSAN Konya direktörlerinden Serkan Güvey ve Taner Karagöz, bu sektörde başarılı bir kariyer için sahip olunması gereken beceriler üzerine bilgiler paylaştı. EnginHub Projesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu'nun ve ASELSAN Konya'nın savunma sanayiine katkı sunmak amacıyla kurduğu önemli bir model olarak dikkati çekiyor. Program kapsamında, öğrencilerin teknik becerilerinin geliştirilmesi, yenilikçi çözümler bulma yeteneklerinin desteklenmesi ve savunma sanayine özel iş birlikleriyle önemli tecrübeler kazanmaları hedefleniyor. Mühendis adaylarına profesyonel yaşamda etkili iletişim ve iş birliği becerileri kazandırılması da programın öne çıkan hedefleri arasında yer alıyor. EnginHub Projesi, özellikle Konya'nın savunma sanayiinde merkez şehirlerden biri olma hedefine hizmet edecek önemli bir adım olarak konumlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ve ASELSAN Konya iş birliğiyle kurulan “EnginHub Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı”nın tanıtımı yapıldı

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ve ASELSAN Konya iş birliğiyle kurulan “EnginHub Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı” tanıtıldı.

Program ile öğrencilerin savunma sanayiinde gerekli teknik ve liderlik yetkinliklerini kazanmaları için yenilikçi bir müfredat sunuluyor. 50 hafta sürecek bu gelişim programı, ASELSAN Konya Laboratuvarı'nda yürütülecek ve katılımcılara savunma sanayiinde kariyer basamaklarını hızlıca tırmanmaları için büyük bir fırsat sunulacak.

Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sunacak önemli bir adım olan programın özellikle öğrencilerin inovasyon ve liderlik potansiyelini geliştirmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

Program kapsamında savunma sanayiinde mühendis olmanın önemi üzerine düzenlenen söyleşide ise, ASELSAN Konya direktörlerinden Serkan Güvey ve Taner Karagöz, bu sektörde başarılı bir kariyer için sahip olunması gereken beceriler üzerine bilgiler paylaştı.

EnginHub Projesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu'nun ve ASELSAN Konya'nın savunma sanayiine katkı sunmak amacıyla kurduğu önemli bir model olarak dikkati çekiyor. Program kapsamında, öğrencilerin teknik becerilerinin geliştirilmesi, yenilikçi çözümler bulma yeteneklerinin desteklenmesi ve savunma sanayine özel iş birlikleriyle önemli tecrübeler kazanmaları hedefleniyor.

Mühendis adaylarına profesyonel yaşamda etkili iletişim ve iş birliği becerileri kazandırılması da programın öne çıkan hedefleri arasında yer alıyor.

EnginHub Projesi, özellikle Konya'nın savunma sanayiinde merkez şehirlerden biri olma hedefine hizmet edecek önemli bir adım olarak konumlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.