yandex

Kendini "Eğitim için" diyerek savundu

ASAYİŞ (BBH) - Haber Merkezi | 15.03.2023 - 11:10, Güncelleme: 15.03.2023 - 11:10 1306+ kez okundu.
 

Kendini "Eğitim için" diyerek savundu

Keçiören ilçesindeki bir okulda eğitim gören F.N.Ö. adlı kız çocuğunun ailesinin 2021 yılındaki şikâyeti üzerine din kültürü ve ahlak bilgisi ile hafızlık öğretmeni

Keçiören ilçesindeki bir okulda eğitim gören F.N.Ö. adlı kız çocuğunun ailesinin 2021 yılındaki şikâyeti üzerine din kültürü ve ahlak bilgisi ile hafızlık öğretmeni Münir Yükselmiş hakkında soruşturma başlatıldı. Münir Yükselmiş, savcılığa sunulan cinsel içerikli mesajlar ve Adli Tıp Kurumu raporu sonrası tutuklandı. Savcılık, soruşturması sonucu Münir Yükselmiş hakkında 'zincirleme şekilde öğretici tarafından çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'zincirleme şekilde elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanarak öğretici tarafından çocuğa karşı cinsel taciz', 'zincirleme şekilde cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma', 'zincirleme şekilde konut dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'zincirleme şekilde tehdit' suçlarından 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. F.N.Ö'nün ailesinin avukatı Özcan Öztürk, son alınan adli tıp raporunun, çocuğun anlatımlarının başından bugüne kadar tutarlı olduğunu ortaya koyduğunu, bu nedenle sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. Mahkeme heyeti sanık Münir Yükselmiş'e, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 30 yıl, 'cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 7,5 yıl, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere 38 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cezada takdir indirimi uygulamadı.  
Keçiören ilçesindeki bir okulda eğitim gören F.N.Ö. adlı kız çocuğunun ailesinin 2021 yılındaki şikâyeti üzerine din kültürü ve ahlak bilgisi ile hafızlık öğretmeni

Keçiören ilçesindeki bir okulda eğitim gören F.N.Ö. adlı kız çocuğunun ailesinin 2021 yılındaki şikâyeti üzerine din kültürü ve ahlak bilgisi ile hafızlık öğretmeni Münir Yükselmiş hakkında soruşturma başlatıldı. Münir Yükselmiş, savcılığa sunulan cinsel içerikli mesajlar ve Adli Tıp Kurumu raporu sonrası tutuklandı. Savcılık, soruşturması sonucu Münir Yükselmiş hakkında 'zincirleme şekilde öğretici tarafından çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'zincirleme şekilde elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanarak öğretici tarafından çocuğa karşı cinsel taciz', 'zincirleme şekilde cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma', 'zincirleme şekilde konut dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'zincirleme şekilde tehdit' suçlarından 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
F.N.Ö'nün ailesinin avukatı Özcan Öztürk, son alınan adli tıp raporunun, çocuğun anlatımlarının başından bugüne kadar tutarlı olduğunu ortaya koyduğunu, bu nedenle sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. Mahkeme heyeti sanık Münir Yükselmiş'e, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 30 yıl, 'cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 7,5 yıl, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere 38 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cezada takdir indirimi uygulamadı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.