yandex

Joe Biden'dan, İsrail'e rest: "Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğim"

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 09.05.2024 - 09:18, Güncelleme: 09.05.2024 - 09:18 1155 kez okundu.
 

Joe Biden'dan, İsrail'e rest: "Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğim"

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin'de masum sivilleri acımasızca katleden işgal rejimine Refah kentine saldırmaları durumunda artık askeri mühimmat sağmayacaklarını açıkladı.

İsrail rejiminin Filistin'e yönelik katliamı devam ederken uluslararası toplumlardan da Siyonist rejime yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.  Sık sık İsrail lobisinin faaliyeti nedeni ile katil rejimi destekleyen Amerika'dan dikkat çeken bir hamle geldi. ABD Başkanı Joe Biden, uluslararası bir yayın kuruluşuna verdiği röportajda hem Gazze'deki duruma hem de İsrail'in Refah'a kapsamlı bir işgal saldırısı başlatması durumunda ABD'nin tavrına ilişkin nasıl bir tavır izleyeceklerine yönelik açıklamada bulundu. Joe Biden, yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İşgal rejimine gönderilmesini iptal etmesine ilişkin, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail'in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü." ifadelerini kullanarak Amerikan yapımı patlayıcıların Gazze'de Filistinli sivillerin şehit edilmesinde kullanıldığını ikrar etmiş oldu. Öte yandan Biden daha önce de birçok kez katil İsrail'in Refah'a yönelik geniş çaplı işgal saldırısına yönelik bir adım atmaması konusunda uyarıda bulunduklarını belirten Biden, eli kanlı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son diyalogunda bu konuyu açıkça vurguladıklarını ifade etti. Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." söyleminde bulundu. ABD Başkanı ayrıca, İşgal rejiminin sivil yerleşim bölgelerinde kullanarak katliam yaptığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini artık göndermeyeceklerinin altını çizdi.
ABD Başkanı Joe Biden, Filistin'de masum sivilleri acımasızca katleden işgal rejimine Refah kentine saldırmaları durumunda artık askeri mühimmat sağmayacaklarını açıkladı.

İsrail rejiminin Filistin'e yönelik katliamı devam ederken uluslararası toplumlardan da Siyonist rejime yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Sık sık İsrail lobisinin faaliyeti nedeni ile katil rejimi destekleyen Amerika'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, uluslararası bir yayın kuruluşuna verdiği röportajda hem Gazze'deki duruma hem de İsrail'in Refah'a kapsamlı bir işgal saldırısı başlatması durumunda ABD'nin tavrına ilişkin nasıl bir tavır izleyeceklerine yönelik açıklamada bulundu.

Joe Biden, yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İşgal rejimine gönderilmesini iptal etmesine ilişkin, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail'in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü." ifadelerini kullanarak Amerikan yapımı patlayıcıların Gazze'de Filistinli sivillerin şehit edilmesinde kullanıldığını ikrar etmiş oldu.

Öte yandan Biden daha önce de birçok kez katil İsrail'in Refah'a yönelik geniş çaplı işgal saldırısına yönelik bir adım atmaması konusunda uyarıda bulunduklarını belirten Biden, eli kanlı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son diyalogunda bu konuyu açıkça vurguladıklarını ifade etti.

Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." söyleminde bulundu. ABD Başkanı ayrıca, İşgal rejiminin sivil yerleşim bölgelerinde kullanarak katliam yaptığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini artık göndermeyeceklerinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.