yandex

Milli Teknoloji Atölyesi 81 ile yayılacak

TEKNOLOJİ 05.09.2024 - 16:42, Güncelleme: 05.09.2024 - 16:42 1277+ kez okundu.
 

Milli Teknoloji Atölyesi 81 ile yayılacak

Türkiye'nin “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya adresi hesabından “Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor" diyerek paylaşımda müjdeli haber verdi. Bakan Kacır, "Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı sunuyoruz." dedi. Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor! ????????????????‍????????‍????Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı… pic.twitter.com/jJQqiH7Ovz— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) September 2, 2024 Atölyelerde; milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlere destek vererek, yerli ve milli sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek ve girişimci gençlerimizin ihtiyacı olan teknik ve mesleki eğitim süreçlerinin destekleneceğini kaydetti. Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde, Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak. Bu kapsamda iki farklı destek programı sunulacağını kaydedilirken, Atölye Kurulum Projesi'nde En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip olması planlanan Atölyenin kurulumuna yönelik destekleri kapsayan projelerin yer alacağı, "Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi'nde ise en az 200 metrekarelik atölye alanına sahip ve en az 6 ay süresince hizmet vermiş atölyenin işletme aşamalarında sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini arttırmaya yönelik destekleri kapsayan projelerin olduğu kaydedildi. Başvuruların TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak yapılacağı belirtildi.

Türkiye'nin “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya adresi hesabından “Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor" diyerek paylaşımda müjdeli haber verdi.

Bakan Kacır, "Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı sunuyoruz." dedi.

Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor! ????????????????‍????????‍????

Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı… pic.twitter.com/jJQqiH7Ovz

— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) September 2, 2024

Atölyelerde; milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlere destek vererek, yerli ve milli sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek ve girişimci gençlerimizin ihtiyacı olan teknik ve mesleki eğitim süreçlerinin destekleneceğini kaydetti.

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde, Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak.

Bu kapsamda iki farklı destek programı sunulacağını kaydedilirken, Atölye Kurulum Projesi'nde En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip olması planlanan Atölyenin kurulumuna yönelik destekleri kapsayan projelerin yer alacağı, "Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi'nde ise en az 200 metrekarelik atölye alanına sahip ve en az 6 ay süresince hizmet vermiş atölyenin işletme aşamalarında sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini arttırmaya yönelik destekleri kapsayan projelerin olduğu kaydedildi.

Başvuruların TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak yapılacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.