yandex

Sigarada yeni zam alarmı: Fiyatları 10 lira birden artırabilir!

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 06.06.2024 - 11:32, Güncelleme: 06.06.2024 - 11:32 1580+ kez okundu.
 

Sigarada yeni zam alarmı: Fiyatları 10 lira birden artırabilir!

Temmuz ayı yaklaşırken sigara kullanıcılarını kötü bir haber bekliyor. Sigara üzerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı zammı da beraberinde getirecek.

Zamların ardı arkası kesilmiyor! Temmuz yaklaşırken, sigara kullanıcıları için yeni bir zam haberi geldi. Kanunen her yıl ocak ve temmuz aylarında üretici enflasyonuna göre artan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) bu sefer de sigara fiyatlarını yükseltecek. Uzmanlar, en az 10 TL zam beklediklerini söylüyor. Peki, bu zam ne kadar olacak ve en ucuz sigara fiyatı neye ulaşacak? Son veriler, yılın ilk beş ayındaki üretici enflasyonunun yüzde 17.87 olduğunu gösteriyor. Bu da sigara ve alkol ürünlerindeki ÖTV artışının yüzde 20'nin altında olmayacağına işaret ediyor. ÖTV ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Eğer bu oran uygulanırsa, paket başına asgari maktu vergi tutarı 34,2 TL'den 41,04 TL'ye, ikinci vergi olan paket başına 4,8 TL'lik maktu vergi de yüzde 20 artışla 5,76 TL'ye yükselecek. EN UCUZ SİGARA NE KADARA SATILACAK? Bu artışlar, sigaranın perakende satış fiyatını ÖTV açısından 60 TL'nin altına düşürmeye imkan vermiyor. Şu anki minimum fiyat 50 TL iken, en düşük sigara fiyatı 56 TL seviyesinde. Vergi artışı doğrudan fiyatlara yansıtılırsa, en ucuz sigara paketi 66 TL'ye kadar yükselecek.
Temmuz ayı yaklaşırken sigara kullanıcılarını kötü bir haber bekliyor. Sigara üzerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı zammı da beraberinde getirecek.

Zamların ardı arkası kesilmiyor!

Temmuz yaklaşırken, sigara kullanıcıları için yeni bir zam haberi geldi. Kanunen her yıl ocak ve temmuz aylarında üretici enflasyonuna göre artan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) bu sefer de sigara fiyatlarını yükseltecek. Uzmanlar, en az 10 TL zam beklediklerini söylüyor. Peki, bu zam ne kadar olacak ve en ucuz sigara fiyatı neye ulaşacak?

Son veriler, yılın ilk beş ayındaki üretici enflasyonunun yüzde 17.87 olduğunu gösteriyor. Bu da sigara ve alkol ürünlerindeki ÖTV artışının yüzde 20'nin altında olmayacağına işaret ediyor.

ÖTV ARTIŞI NE KADAR OLACAK?

Eğer bu oran uygulanırsa, paket başına asgari maktu vergi tutarı 34,2 TL'den 41,04 TL'ye, ikinci vergi olan paket başına 4,8 TL'lik maktu vergi de yüzde 20 artışla 5,76 TL'ye yükselecek.

EN UCUZ SİGARA NE KADARA SATILACAK?

Bu artışlar, sigaranın perakende satış fiyatını ÖTV açısından 60 TL'nin altına düşürmeye imkan vermiyor. Şu anki minimum fiyat 50 TL iken, en düşük sigara fiyatı 56 TL seviyesinde. Vergi artışı doğrudan fiyatlara yansıtılırsa, en ucuz sigara paketi 66 TL'ye kadar yükselecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.