yandex

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'teravih namazı' kararı

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 06.04.2021 - 20:30, Güncelleme: 06.04.2021 - 20:30 3807+ kez okundu.
 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'teravih namazı' kararı

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen son dakika haberi bilgisine göre, teravih namazlarının evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ana teması 'Şifa Ayı Ramazan' olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katıldı. Erbaş, teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verdiklerini duyurdu. Erbaş, oruçluyken aşı vurulmasında sakınca olmadığını, bu durumun orucu bozmayacağını söyledi. TERAVİH NAMAZLARIMIZI EVLERİMİZDE KILACAĞIZ Teravih namazının uzun süre kapalı bir alanda kılmayı gerektiğini söyleyen Erbaş, "Belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Geçen sene olduğu gibi. Tabii acı ve üzücü. Böyle bir duyuruyu yapmak benim için çok acı, ama sağlık çok önemli. Biliyoruz ki yüce dinimiz İslam'a göre insan sağlığı önceliklidir. Ramazan'a özel bir ibadet olan Teravih namazını cemaatle evlerimizde kılalım, cemaatle kılamıyorsak ferdi olarak kılalım. Çocuklarımızla birlikte cemaat yaparak evlerimizde kılalım" diye konuştu.   AŞI ORUCU BOZMAZ Oruçluyken koronavirüs aşısının orucu bozup bozmayacağına ilişkin bir süredir merak edilen soruya ise Erbaş, "Oruçluyken aşı olmakta sakınca yok. Bu durum orucu bozmaz" dedi. 
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen son dakika haberi bilgisine göre, teravih namazlarının evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ana teması 'Şifa Ayı Ramazan' olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katıldı.

Erbaş, teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verdiklerini duyurdu. Erbaş, oruçluyken aşı vurulmasında sakınca olmadığını, bu durumun orucu bozmayacağını söyledi.

TERAVİH NAMAZLARIMIZI EVLERİMİZDE KILACAĞIZ

Teravih namazının uzun süre kapalı bir alanda kılmayı gerektiğini söyleyen Erbaş, "Belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Geçen sene olduğu gibi. Tabii acı ve üzücü. Böyle bir duyuruyu yapmak benim için çok acı, ama sağlık çok önemli. Biliyoruz ki yüce dinimiz İslam'a göre insan sağlığı önceliklidir. Ramazan'a özel bir ibadet olan Teravih namazını cemaatle evlerimizde kılalım, cemaatle kılamıyorsak ferdi olarak kılalım. Çocuklarımızla birlikte cemaat yaparak evlerimizde kılalım" diye konuştu.  

AŞI ORUCU BOZMAZ

Oruçluyken koronavirüs aşısının orucu bozup bozmayacağına ilişkin bir süredir merak edilen soruya ise Erbaş, "Oruçluyken aşı olmakta sakınca yok. Bu durum orucu bozmaz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.