yandex

Hükümetin maaşlara nasıl bir formül uygulayacağı ortaya çıktı

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 05.01.2024 - 15:27, Güncelleme: 05.01.2024 - 15:27 1652+ kez okundu.
 

Hükümetin maaşlara nasıl bir formül uygulayacağı ortaya çıktı

Sayısı 15 milyonu bulan emekli, kabine toplantısını sabırsızlıkla beklerken toplantı sonrasında belli olacak zamlı maaşlar ilgi konusu. Buna göre hükümetin emekli maaşına yönelik uygulayacağı zamda iki seçenek ortaya çıktı. İşte detaylar...

Aralık ayı enflasyon oranı 3 Ocak’ta TÜİK tarafından aylık 2,93, yıllık 64,77 olarak duyuruldu. Bu da, memur ve emekli maaşlarına uygulanacak 6 aylık enflasyon farkının 37,57 olduğu anlamına geliyor. Bu doğrultuda SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 37,57 zam alırken, memur emeklileri yüzde 49,25 zam aldı. İşçi ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarının memur emeklilerinin gerisinde kalmasının ardından 2024’ün ilk kabine toplantısı merakla bekleniyor. SSK, Bağkur emeklilerine refah payı verilmeyeceği söylenmişti ancak kabine toplantısından çıkacak karar merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, en düşük emekli aylığıyla ilgili bir çalışma yapacaklarını ve düşük gelirlileri gözden geçireceklerini belirtmişti. TÜM GÖZLER KABİNE TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, emeklilere verilecek zamlar için bir formül gündeme geldi. Kulislerde konuşulanlara göre, SSK ve Bağkur emeklilerine memur emeklilerinin aldığı yüzde 49,25 zam verilmesi mümkün olabilir. Bir başka formül ise yüzde 37,57 6 aylık enflasyon farkına yüzde 4-4,5 arası beklenen büyüme rakamının refah payı olarak eklenmesi. Bu şekilde SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 41-42 zam verilmesi söz konusu olabilir. Bu formüllerin önümüzdeki hafta yapılması planlanan kabine toplantısında ele alınacağı bekleniyor. Milyonlarca emekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamayı dört gözle bekliyor.
Sayısı 15 milyonu bulan emekli, kabine toplantısını sabırsızlıkla beklerken toplantı sonrasında belli olacak zamlı maaşlar ilgi konusu. Buna göre hükümetin emekli maaşına yönelik uygulayacağı zamda iki seçenek ortaya çıktı. İşte detaylar...

Aralık ayı enflasyon oranı 3 Ocak’ta TÜİK tarafından aylık 2,93, yıllık 64,77 olarak duyuruldu. Bu da, memur ve emekli maaşlarına uygulanacak 6 aylık enflasyon farkının 37,57 olduğu anlamına geliyor.

Bu doğrultuda SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 37,57 zam alırken, memur emeklileri yüzde 49,25 zam aldı.

İşçi ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarının memur emeklilerinin gerisinde kalmasının ardından 2024’ün ilk kabine toplantısı merakla bekleniyor.

SSK, Bağkur emeklilerine refah payı verilmeyeceği söylenmişti ancak kabine toplantısından çıkacak karar merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, en düşük emekli aylığıyla ilgili bir çalışma yapacaklarını ve düşük gelirlileri gözden geçireceklerini belirtmişti.

TÜM GÖZLER KABİNE TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ


Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, emeklilere verilecek zamlar için bir formül gündeme geldi. Kulislerde konuşulanlara göre, SSK ve Bağkur emeklilerine memur emeklilerinin aldığı yüzde 49,25 zam verilmesi mümkün olabilir.

Bir başka formül ise yüzde 37,57 6 aylık enflasyon farkına yüzde 4-4,5 arası beklenen büyüme rakamının refah payı olarak eklenmesi. Bu şekilde SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 41-42 zam verilmesi söz konusu olabilir.

Bu formüllerin önümüzdeki hafta yapılması planlanan kabine toplantısında ele alınacağı bekleniyor. Milyonlarca emekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamayı dört gözle bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.