yandex

Her taşın altından İsrail çıkıyor

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 23.02.2024 - 09:51, Güncelleme: 23.02.2024 - 09:51 1942+ kez okundu.
 

Her taşın altından İsrail çıkıyor

Avrupa Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi’nin (SEDE) 2 üyesinin kişisel telefonlarında casus yazılım tespit edildi. Söz konusu casus yazılım vakası, SEDE üyelerinin geçtiğimiz aralık ayında Hindistan, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından meydana geldi.

Avrupa Parlamentosu üyelerinin telefonlarında casus yazılım olduğu ortaya çıktı…  Avrupa Parlamentosu (AP) Sözcü Vekili Delphine Colard, yaptığı açıklamada, Komite üyelerinin siber güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilen taramalarda SEDE'nin 2 üyesinin kişisel telefonlarında casus yazılım bulunduğunu teyit etti. Colard, "Söz konusu jeopolitik bağlamda ve SEDE tarafından takip edilen dosyaların niteliği göz önüne alındığında, bu alt komite üyelerinin ve çalışmalarını destekleyen personelin cihazlarına özel bir dikkat gösterilmektedir" dedi. Casus yazılım saldırılarının arkasında kimin olduğuna dair bilgi vermeyen Colard, "Faaliyetin doğası gereği AP'nin güvenliği, siber güvenlik konuları veya bu özel prosedürde kullanılan araçlar hakkında daha fazla yorum yapmıyoruz" açıklamasında bulundu. Colard, 2 komite üyesinin telefonlarında casus yazılım izlerinin tespit edilmesinin ardından tüm üyelere teknolojik cihazlarını taramadan geçirmeleri çağrısında bulunulduğunu aktardı. AP Başkanı Roberta Metsola, Mart 2022'de ilk kez bazı milletvekillerinin cihazlarında casus yazılım bulunmasının ardından tüm AP üyelerine kişisel telefon ve bilgisayarlarında casus yazılım taraması yapma imkânı sundu. Bu kapsamda ilk kontroller, Nisan 2022'de başlarken şimdiye kadar 250'den fazla AP üyesinin cihazlarına yönelik 500'den fazla tarama yapıldı. İSRAİL ZİYARETİ SONRASI OLMASI DİKKAT ÇEKTİ Prosedüre göre kişisel cihazında olası tehlike unsuru tespit edilen AP milletvekilinin rızasıyla siber güvenlik servisleri tarafından derinlemesine analiz gerçekleştiriliyor ve ardından milletvekili süreçle ilgili bilgilendiriliyor. Söz konusu casus yazılım vakası, SEDE üyelerinin geçtiğimiz aralık ayında Hindistan, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından meydana geldi. AP Sözcü Yardımcısı Delphine Colard, Amerikan basınında yer alan haberleri doğrulayarak, casus yazılımın AP'nin siber güvenlik önlemleri kapsamında yapılan kontrollerde keşfedildiğini bildirdi. Colard, "Jeopolitik bağlam ve SEDE'nin üzerinde çalıştığı dosyaların hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda, bu alt komite üyeleri ve onların çalışmalarına destek veren personelin cihazlarına özel önem verilmektedir" ifadelerini kullandı.
Avrupa Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi’nin (SEDE) 2 üyesinin kişisel telefonlarında casus yazılım tespit edildi. Söz konusu casus yazılım vakası, SEDE üyelerinin geçtiğimiz aralık ayında Hindistan, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından meydana geldi.

Avrupa Parlamentosu üyelerinin telefonlarında casus yazılım olduğu ortaya çıktı…

 Avrupa Parlamentosu (AP) Sözcü Vekili Delphine Colard, yaptığı açıklamada, Komite üyelerinin siber güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilen taramalarda SEDE'nin 2 üyesinin kişisel telefonlarında casus yazılım bulunduğunu teyit etti. Colard, "Söz konusu jeopolitik bağlamda ve SEDE tarafından takip edilen dosyaların niteliği göz önüne alındığında, bu alt komite üyelerinin ve çalışmalarını destekleyen personelin cihazlarına özel bir dikkat gösterilmektedir" dedi. Casus yazılım saldırılarının arkasında kimin olduğuna dair bilgi vermeyen Colard, "Faaliyetin doğası gereği AP'nin güvenliği, siber güvenlik konuları veya bu özel prosedürde kullanılan araçlar hakkında daha fazla yorum yapmıyoruz" açıklamasında bulundu. Colard, 2 komite üyesinin telefonlarında casus yazılım izlerinin tespit edilmesinin ardından tüm üyelere teknolojik cihazlarını taramadan geçirmeleri çağrısında bulunulduğunu aktardı. AP Başkanı Roberta Metsola, Mart 2022'de ilk kez bazı milletvekillerinin cihazlarında casus yazılım bulunmasının ardından tüm AP üyelerine kişisel telefon ve bilgisayarlarında casus yazılım taraması yapma imkânı sundu. Bu kapsamda ilk kontroller, Nisan 2022'de başlarken şimdiye kadar 250'den fazla AP üyesinin cihazlarına yönelik 500'den fazla tarama yapıldı.

İSRAİL ZİYARETİ SONRASI OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Prosedüre göre kişisel cihazında olası tehlike unsuru tespit edilen AP milletvekilinin rızasıyla siber güvenlik servisleri tarafından derinlemesine analiz gerçekleştiriliyor ve ardından milletvekili süreçle ilgili bilgilendiriliyor. Söz konusu casus yazılım vakası, SEDE üyelerinin geçtiğimiz aralık ayında Hindistan, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından meydana geldi. AP Sözcü Yardımcısı Delphine Colard, Amerikan basınında yer alan haberleri doğrulayarak, casus yazılımın AP'nin siber güvenlik önlemleri kapsamında yapılan kontrollerde keşfedildiğini bildirdi. Colard, "Jeopolitik bağlam ve SEDE'nin üzerinde çalıştığı dosyaların hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda, bu alt komite üyeleri ve onların çalışmalarına destek veren personelin cihazlarına özel önem verilmektedir" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.