yandex

Gazze'nin İsrail'e karşı verdiği cesur mücadele parlak bir sona yaklaşıyor

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 14.12.2023 - 13:11, Güncelleme: 14.12.2023 - 13:11 1200+ kez okundu.
 

Gazze'nin İsrail'e karşı verdiği cesur mücadele parlak bir sona yaklaşıyor

İslami Direniş Hareketi HAMAS lideri İsmail Heniyye, Filistinlilerin Siyonist rejime karşı verdiği cesur mücadelenin, savaşçıların ve milletin kahramanca direnişi sayesinde parlak bir sona yaklaştığını söyledi.

Çarşamba günü televizyonda yayınlanan bir konuşmada konuşan İsmail Heniyye, İsrail saldırganlığının sona ereceğinden ve direnişin Filistin halkına ve onların meşru emellerine sadık kalacağından ve Gazze'yi korumaya devam edeceğinden emin olduklarını söyledi. Heniyye, Filistinli mücahitlerin sahada kararlı olduklarını ve yapılan son kahramanca saldırılar da dahil olmak üzere İsrail askerlerine ağır kayıplar verdiklerini söyleyerek, İsrail'e ağır bir darbe vererek rejimin askeri ve siyasi komutasını salladıklarını söyledi. Konuşmasında Hamas lideri, "Siyonist rejim, sadece Gazze'de değil, Batı Şeria'nın, Kudüs'ün ve hatta 1948'de işgal edilen toprakların her yerindeki Filistinlileri hedef aldı ve onlara karşı ırkçılığın en kötü biçimlerini uyguladı." dedi. 'Hamas'sız Gazze bir yanılsamadır' Heniyye, konuşmasında Hamas'ın İsrail saldırganlığını durdurmaya ve Filistin halkının bağımsız bir devlet kurma haklarını yeniden tesis etmeye yardımcı olacak her türlü girişime açık olduğunu söyledi. Filistin halkının haklarını ve gelecekteki bir devleti garanti altına alacak bir yol olmasını sağlamak için Gazze ve Batı Şeria'daki siyasi bölünmelere son vermeye de açık olduklarını söyledi. Hamas lideri, savaştan sonra Gazze'ye yönelik, Hamas'ı ve diğer Filistinli grupları kapsamayan her türlü düzenlemenin bir 'illüzyon' olduğunu söyledi. Heniyye, Arap ve Müslüman uluslara, Gazze'deki İsrail karşıtı mitinglerin ve diğer protesto türlerinin kapsamını, İsrail'in zulmünün boyutuyla orantılı bir düzeyde genişletme çağrısında bulundu. Arap ve Müslüman hükümetlerine Filistinlilere sıkı desteklerini göstermeleri ve İsrail saldırılarını durdurmak için ellerindeki tüm araçları kullanmaları çağrısında bulundu. Hamas lideri ayrıca, Birleşmiş Milletler genel sekreterinin çabalarını, özellikle de Güvenlik Konseyi'ne yazdığı ve Filistin topraklarındaki durumu uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olarak ilan eden son mektubunu takdir etti.
İslami Direniş Hareketi HAMAS lideri İsmail Heniyye, Filistinlilerin Siyonist rejime karşı verdiği cesur mücadelenin, savaşçıların ve milletin kahramanca direnişi sayesinde parlak bir sona yaklaştığını söyledi.

Çarşamba günü televizyonda yayınlanan bir konuşmada konuşan İsmail Heniyye, İsrail saldırganlığının sona ereceğinden ve direnişin Filistin halkına ve onların meşru emellerine sadık kalacağından ve Gazze'yi korumaya devam edeceğinden emin olduklarını söyledi.

Heniyye, Filistinli mücahitlerin sahada kararlı olduklarını ve yapılan son kahramanca saldırılar da dahil olmak üzere İsrail askerlerine ağır kayıplar verdiklerini söyleyerek, İsrail'e ağır bir darbe vererek rejimin askeri ve siyasi komutasını salladıklarını söyledi.

Konuşmasında Hamas lideri, "Siyonist rejim, sadece Gazze'de değil, Batı Şeria'nın, Kudüs'ün ve hatta 1948'de işgal edilen toprakların her yerindeki Filistinlileri hedef aldı ve onlara karşı ırkçılığın en kötü biçimlerini uyguladı." dedi.

'Hamas'sız Gazze bir yanılsamadır'

Heniyye, konuşmasında Hamas'ın İsrail saldırganlığını durdurmaya ve Filistin halkının bağımsız bir devlet kurma haklarını yeniden tesis etmeye yardımcı olacak her türlü girişime açık olduğunu söyledi.

Filistin halkının haklarını ve gelecekteki bir devleti garanti altına alacak bir yol olmasını sağlamak için Gazze ve Batı Şeria'daki siyasi bölünmelere son vermeye de açık olduklarını söyledi. Hamas lideri, savaştan sonra Gazze'ye yönelik, Hamas'ı ve diğer Filistinli grupları kapsamayan her türlü düzenlemenin bir 'illüzyon' olduğunu söyledi.

Heniyye, Arap ve Müslüman uluslara, Gazze'deki İsrail karşıtı mitinglerin ve diğer protesto türlerinin kapsamını, İsrail'in zulmünün boyutuyla orantılı bir düzeyde genişletme çağrısında bulundu. Arap ve Müslüman hükümetlerine Filistinlilere sıkı desteklerini göstermeleri ve İsrail saldırılarını durdurmak için ellerindeki tüm araçları kullanmaları çağrısında bulundu.

Hamas lideri ayrıca, Birleşmiş Milletler genel sekreterinin çabalarını, özellikle de Güvenlik Konseyi'ne yazdığı ve Filistin topraklarındaki durumu uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olarak ilan eden son mektubunu takdir etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.