yandex

Gaffar Okkan kimdir? Şehadetinin 23. yıl dönümünde Gaffar Okkan'ın kahramanlık dolu hayatı...

GÜNDEM (BBH) - Haber Merkezi | 25.01.2024 - 13:12, Güncelleme: 25.01.2024 - 13:12 1177+ kez okundu.
 

Gaffar Okkan kimdir? Şehadetinin 23. yıl dönümünde Gaffar Okkan'ın kahramanlık dolu hayatı...

Gaffar Okkan’ın Şehadetinin 23. Yıl Dönümünde Rahmet ve Minnetle Anılıyor! Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak terörle mücadelede gösterdiği başarılarıyla tanınan Ali Gaffar Okkan, halkın sevgisini kazanarak “Gaffar Baba” olarak anıldı. 24 Ocak 2001’de gerçekleşen silahlı saldırıda şehadetinin üzerinden 23 yıl geçti.

Türkiye’nin gözde emniyet müdürlerinden biri olan Şehit Gaffar Okkan,  şehadetinin 23. yıl dönümünde özlem ve minnetle anılıyor. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu dönemde terör olaylarını etkili bir şekilde çözmesi ve halkın gönlünde taht kurmasıyla tanınan Okkan, ülkenin güvenliği için büyük bir fedakarlıkla çalışmıştı. Gaffar Okkan, 24 Şubat 1952 tarihinde Sakarya’nın Hendek ilçesinde doğdu. Polislik kariyerine atılmak için 1973 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu ve İzmir, Şanlıurfa, ve Eskişehir gibi illerde görev yaptı. Ancak asıl çıkışını, 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak atanmasıyla yapmıştır. Diyarbakır’a geldiğinde, şehir PKK terörü ve göç sorunlarının yoğun yaşandığı bir dönemdeydi. Okkan, halkla sıkı bir iletişim kurarak güven kazanmaya odaklandı ve “Gaffar Baba” olarak anılmaya başlandı. Terörle mücadeledeki başarısıyla dikkat çeken Okkan, halkla güçlü bir şekilde etkileşimde bulunmanın önemine inanıyordu. Bu nedenle polis teşkilatının halkla iletişimini güçlendirmek adına da çeşitli projeleri hayata geçirdi. Okkan, Diyarbakır’da görev süresince terör olaylarını azaltmak için etkili operasyonlar düzenledi ve aşırı göç sorunlarıyla mücadele etti. Ancak, 4 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki bir yol kontrolü sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda Gaffar Okkan ve beş koruması şehit düştü. Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi, Türkiye’de büyük bir yas ve üzüntüye neden oldu. Kendisi, sadece profesyonel başarılarıyla değil, aynı zamanda halkın gönlünde taht kurarak tanınan bir polis müdürüydü. Şehit Okkan’ın anısını yaşatmak adına birçok yerde anıtlar ve büstler dikilmiş, hayatına dair kitaplar ve filmler yapılmıştır. Mirası, Türkiye’de polis teşkilatının halkla iletişimini güçlendirmek ve terörle mücadelede kararlılıkla çalışmaktır. Bugün, Gaffar Okkan’ın şehadetinin 23. yıl dönümünde onu rahmetle anıyor, fedakarlığı, cesareti ve vatanseverliği için minnetle saygı duyuyoruz. Türkiye’nin güvenliği için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Gaffar Okkan’ın Şehadetinin 23. Yıl Dönümünde Rahmet ve Minnetle Anılıyor! Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak terörle mücadelede gösterdiği başarılarıyla tanınan Ali Gaffar Okkan, halkın sevgisini kazanarak “Gaffar Baba” olarak anıldı. 24 Ocak 2001’de gerçekleşen silahlı saldırıda şehadetinin üzerinden 23 yıl geçti.

Türkiye’nin gözde emniyet müdürlerinden biri olan Şehit Gaffar Okkan,  şehadetinin 23. yıl dönümünde özlem ve minnetle anılıyor. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu dönemde terör olaylarını etkili bir şekilde çözmesi ve halkın gönlünde taht kurmasıyla tanınan Okkan, ülkenin güvenliği için büyük bir fedakarlıkla çalışmıştı.

Gaffar Okkan, 24 Şubat 1952 tarihinde Sakarya’nın Hendek ilçesinde doğdu. Polislik kariyerine atılmak için 1973 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu ve İzmir, Şanlıurfa, ve Eskişehir gibi illerde görev yaptı. Ancak asıl çıkışını, 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak atanmasıyla yapmıştır.

Diyarbakır’a geldiğinde, şehir PKK terörü ve göç sorunlarının yoğun yaşandığı bir dönemdeydi. Okkan, halkla sıkı bir iletişim kurarak güven kazanmaya odaklandı ve “Gaffar Baba” olarak anılmaya başlandı. Terörle mücadeledeki başarısıyla dikkat çeken Okkan, halkla güçlü bir şekilde etkileşimde bulunmanın önemine inanıyordu. Bu nedenle polis teşkilatının halkla iletişimini güçlendirmek adına da çeşitli projeleri hayata geçirdi.

Okkan, Diyarbakır’da görev süresince terör olaylarını azaltmak için etkili operasyonlar düzenledi ve aşırı göç sorunlarıyla mücadele etti. Ancak, 4 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki bir yol kontrolü sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda Gaffar Okkan ve beş koruması şehit düştü.

Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi, Türkiye’de büyük bir yas ve üzüntüye neden oldu. Kendisi, sadece profesyonel başarılarıyla değil, aynı zamanda halkın gönlünde taht kurarak tanınan bir polis müdürüydü. Şehit Okkan’ın anısını yaşatmak adına birçok yerde anıtlar ve büstler dikilmiş, hayatına dair kitaplar ve filmler yapılmıştır. Mirası, Türkiye’de polis teşkilatının halkla iletişimini güçlendirmek ve terörle mücadelede kararlılıkla çalışmaktır.

Bugün, Gaffar Okkan’ın şehadetinin 23. yıl dönümünde onu rahmetle anıyor, fedakarlığı, cesareti ve vatanseverliği için minnetle saygı duyuyoruz. Türkiye’nin güvenliği için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.