yandex

Bir asırlık tespihlerin fiyatı dudak uçuklatıyor!

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 20.06.2021 - 14:38, Güncelleme: 20.06.2021 - 14:38 2153+ kez okundu.
 

Bir asırlık tespihlerin fiyatı dudak uçuklatıyor!

Bursa’da bir tespihçi esnafının satışa çıkarttığı asırlık tarihi tespihler 25 bin liradan alıcı bekliyor

Bursa’daki Gümüşçüler Çarşısı’nda tespihçi Hasan Yılmaz’ın 100 yıllık kehribar tespihleri 4 bin lira ile 25 bin lira arasında satıyor.  Yılmaz'ın Özel kutusunda sakladığı asırlık tespihleri hususi müşterilere gösteriliyor. Yıllar boyu birçok kişi tarafından kullanılan bu tespihler hala meraklıları tarafından aranıp bulunarak yüksek fiyatlarla satın alınıyor. Tespihçi Hasan Yılmaz, "Eskiden otomatik tezgahlar yokmuş, bu tespihler tamamen el işçiliğiyle yapılıyormuş. Eskiden plastik olmadığı için kehribardan yapılıyordu. Bu tespihlerin bu zamana kadar çok fazla sahibi olmuş. En son bizim elimize geçti. Bir asırlık kehribar tespihleri 500 ila 3 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Bu tespihleri genelde gelir durumu iyi olan insanlar alıyor" dedi.  
Bursa’da bir tespihçi esnafının satışa çıkarttığı asırlık tarihi tespihler 25 bin liradan alıcı bekliyor

Bursa’daki Gümüşçüler Çarşısı’nda tespihçi Hasan Yılmaz’ın 100 yıllık kehribar tespihleri 4 bin lira ile 25 bin lira arasında satıyor.  Yılmaz'ın Özel kutusunda sakladığı asırlık tespihleri hususi müşterilere gösteriliyor. Yıllar boyu birçok kişi tarafından kullanılan bu tespihler hala meraklıları tarafından aranıp bulunarak yüksek fiyatlarla satın alınıyor.

Tespihçi Hasan Yılmaz, "Eskiden otomatik tezgahlar yokmuş, bu tespihler tamamen el işçiliğiyle yapılıyormuş. Eskiden plastik olmadığı için kehribardan yapılıyordu. Bu tespihlerin bu zamana kadar çok fazla sahibi olmuş. En son bizim elimize geçti. Bir asırlık kehribar tespihleri 500 ila 3 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Bu tespihleri genelde gelir durumu iyi olan insanlar alıyor" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.