yandex

Bakan Kurum ‘En Kısa Zamanda Konutlara Yerleştireceğiz’

SİYASET (BBH) - Haber Merkezi | 18.02.2023 - 13:44, Güncelleme: 18.02.2023 - 13:44 2057+ kez okundu.
 

Bakan Kurum ‘En Kısa Zamanda Konutlara Yerleştireceğiz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli

depremlerin ardından yeni yerleşim yerleri için güvenli bölgeler tespit etmek amacıyla Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman’ın ardından bugün de Malatya’da havadan ve karadan incelemelerde bulundu. Malatya merkezde koordinasyon toplantısına katılan Bakan Kurum, ardından Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerindeki durumu helikopterle havadan denetledi. Doğanşehir’de düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile ortak basın açıklamasında bulundu. Afetin ilk anından beri Gaziantep’te bulunduklarını ifade eden Bakan Kurum, koordinesini yürüttüğü Gaziantep’teki arama-kurtarma çalışmalarının bitmesinin ardından depremden etkilenen 10 ili, hasar tespit çalışmalarını takip etmek ve yeni yerleşim yerleriyle ilgili istişarede bulunmak için ziyaret edeceğini belirtti. Bakan Kurum, devletin tüm kurumlarıyla organize olarak çalışarak süreci takip ettiklerini aktararak, “Bu zor günleri de inşallah devletimiz, milletimiz el ele aşacağız. Ben bir kez daha bu afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabi şunu da ifade etmek gerekirse devletimiz, milletimiz el ele bir seferberlik ruhuyla ilk andan itibaren çalışmaktadır. Bu manada devletimiz tüm imkanlarıyla birlikte Malatya'dadır, Gaziantep'tedir, Adıyaman'dadır, Hatay'dadır, depremin hissedildiği 11 ilimizdedir. İnşallah aynı anlayışla 7 gün, 24 saat esasıyla çalışacağız. Vatandaşımızı aç da açıkta bırakmadan, onlara söz verdiğimiz konutlara en kısa zamanda yerleştireceğiz. Konutlarımızı yapmak suretiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almış olacağız.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli
depremlerin ardından yeni yerleşim yerleri için güvenli bölgeler tespit etmek amacıyla Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman’ın ardından bugün de Malatya’da havadan ve karadan incelemelerde bulundu. Malatya merkezde koordinasyon toplantısına katılan Bakan Kurum, ardından Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerindeki durumu helikopterle havadan denetledi. Doğanşehir’de düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile ortak basın açıklamasında bulundu.
Afetin ilk anından beri Gaziantep’te bulunduklarını ifade eden Bakan Kurum, koordinesini yürüttüğü Gaziantep’teki arama-kurtarma çalışmalarının bitmesinin ardından depremden etkilenen 10 ili, hasar tespit çalışmalarını takip etmek ve yeni yerleşim yerleriyle ilgili istişarede bulunmak için ziyaret edeceğini belirtti.
Bakan Kurum, devletin tüm kurumlarıyla organize olarak çalışarak süreci takip ettiklerini aktararak, “Bu zor günleri de inşallah devletimiz, milletimiz el ele aşacağız. Ben bir kez daha bu afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabi şunu da ifade etmek gerekirse devletimiz, milletimiz el ele bir seferberlik ruhuyla ilk andan itibaren çalışmaktadır. Bu manada devletimiz tüm imkanlarıyla birlikte Malatya'dadır, Gaziantep'tedir, Adıyaman'dadır, Hatay'dadır, depremin hissedildiği 11 ilimizdedir. İnşallah aynı anlayışla 7 gün, 24 saat esasıyla çalışacağız. Vatandaşımızı aç da açıkta bırakmadan, onlara söz verdiğimiz konutlara en kısa zamanda yerleştireceğiz. Konutlarımızı yapmak suretiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almış olacağız.” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.