yandex

ABD’den İsrail’e kötü haber… “HAMAS’ı yok etme” amacı hayal

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 22.01.2024 - 11:34, Güncelleme: 22.01.2024 - 11:34 926+ kez okundu.
 

ABD’den İsrail’e kötü haber… “HAMAS’ı yok etme” amacı hayal

ABD istihbarat verilerine göre, terörist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden soykırım saldırılarında HAMAS mücahitlerinin sadece yüzde 20 ile 30'unu öldürebildiği ve bunun "HAMAS’ı yok etme" amacı için çok yetersiz olduğu belirtildi. HAMAS’ın işgalci İsrail'e "aylarca saldıracak kadar cephaneye sahip olduğu" ifade edildi.

Wall Street Journal gazetesinin haberinde, terörist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve HAMAS’ın gücüne yönelik ABD istihbarat kaynaklarından alınan bilgiler aktarıldı. HAMAS’ın İsrail'e ve İsrail güçlerine "aylarca saldıracak kadar cephaneye sahip olduğu" belirtilen haberde, Gazze'nin bazı bölgelerinde polis gücünü yeniden sağlamaya çalıştığı kaydedildi. İsrail işgal güçlerinin üç aydan uzun süredir devam eden saldırıları sebebiyle 25 binden fazla Filistinlinin şehit olduğu Gazze'de, HAMAS mücahitlerinin sadece yüzde 20 ile 30'unun öldürüldüğü, bu oranın İsrail'in "HAMAS’ı yok etme amacından çok uzakta" olduğu vurgulandı. SİYONİSTLER DE HEZİMETİ KABUL ETTİ İsrailli yetkililerin "Gazze'de binlerce sivilin ölümüne yol açan agresif hava ve kara saldırısına rağmen HAMAS’ı yok etme amacına ulaşamadıklarını kabul ettikleri" aktarıldı. Mücahit HAMAS’ın terörist İsrail saldırılarına karşı taktik değiştirdiği, mücahitlerin küçük gruplar halinde operasyon düzenledikleri ve İsrail saldırılarına pusu kurarak saklandıkları, tek savaşçıların ise şehit olan komutanlarından görevi devralarak daha fazla görev üstlendikleri vurgulandı. "Savaşın aylar boyunca sürebileceği" belirtilen haberde, HAMAS’ın hayatta kalma becerisinin İsrail'de "savaşın amaçlarına ulaşma" konusunda tartışmalara neden olduğu bilgisine de yer verildi. NETANYAHU’NUN STRATEJİSİ İSRAİL ORDUSUNDA HAYAL KIRIKLIĞI… Öte yandan İsrail ordusundaki bazı generaller, Gazze Şeridi'nde belirlenen "esirleri kurtarmak ve HAMAS’ı ortadan kaldırmak" hedeflerine ulaşmadaki "gidişatın yavaş olması" nedeniyle Tel Aviv yönetiminin stratejisinin "hayal kırıklığı"na neden olduğu belirtiyor. The New York Times gazetesinin ismi açıklanmayan bazı İsrailli generallere dayandırdığı haberinde, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde "HAMAS’ı dağıtma konusunda kat edilen sınırlı ilerlememenin" ordunun üst kademesinde şüphelere yol açtığı ifade edildi. İsrail ordusunun Gazze’ye saldırılarının başında hedeflenenden daha küçük bir bölgeyi kontrol ettiğine yer verilen haberde, bazı İsrailli komutanların hükümetin Gazze stratejisinin "beklenenden daha yavaş olan gidişat" nedeniyle hayal kırıklığına neden olduğunu ifade ettiği ve esirlerin askeri yollardan ziyade diplomasi yoluyla serbest bırakılabileceği sonucuna vardıkları kaydedildi. Haberde, İsrailli üst düzey askerlerin "esirlerin serbest bırakılması" ve "HAMAS’ın yok edilmesinin" birbiriyle çelişen iki hedef olduğu ve HAMAS’ı tamamen dağıtmayı amaçlayan uzun süreli bir savaşın büyük olasılıkla İsrailli esirlerin hayatına mal olacağı görüşünde oldukları belirtildi. İsrailli komutanların, Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze saldırıları sonrası döneme ilişkin "kaçamak" açıklamalarının kısmen de olsa ordunun içinde bulunduğu "kötü durumun" sebeplerinden biri olduğu görüşüne yer verildi.
ABD istihbarat verilerine göre, terörist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden soykırım saldırılarında HAMAS mücahitlerinin sadece yüzde 20 ile 30'unu öldürebildiği ve bunun "HAMAS’ı yok etme" amacı için çok yetersiz olduğu belirtildi. HAMAS’ın işgalci İsrail'e "aylarca saldıracak kadar cephaneye sahip olduğu" ifade edildi.

Wall Street Journal gazetesinin haberinde, terörist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve HAMAS’ın gücüne yönelik ABD istihbarat kaynaklarından alınan bilgiler aktarıldı. HAMAS’ın İsrail'e ve İsrail güçlerine "aylarca saldıracak kadar cephaneye sahip olduğu" belirtilen haberde, Gazze'nin bazı bölgelerinde polis gücünü yeniden sağlamaya çalıştığı kaydedildi.

İsrail işgal güçlerinin üç aydan uzun süredir devam eden saldırıları sebebiyle 25 binden fazla Filistinlinin şehit olduğu Gazze'de, HAMAS mücahitlerinin sadece yüzde 20 ile 30'unun öldürüldüğü, bu oranın İsrail'in "HAMAS’ı yok etme amacından çok uzakta" olduğu vurgulandı.

SİYONİSTLER DE HEZİMETİ KABUL ETTİ

İsrailli yetkililerin "Gazze'de binlerce sivilin ölümüne yol açan agresif hava ve kara saldırısına rağmen HAMAS’ı yok etme amacına ulaşamadıklarını kabul ettikleri" aktarıldı.

Mücahit HAMAS’ın terörist İsrail saldırılarına karşı taktik değiştirdiği, mücahitlerin küçük gruplar halinde operasyon düzenledikleri ve İsrail saldırılarına pusu kurarak saklandıkları, tek savaşçıların ise şehit olan komutanlarından görevi devralarak daha fazla görev üstlendikleri vurgulandı. "Savaşın aylar boyunca sürebileceği" belirtilen haberde, HAMAS’ın hayatta kalma becerisinin İsrail'de "savaşın amaçlarına ulaşma" konusunda tartışmalara neden olduğu bilgisine de yer verildi.

NETANYAHU’NUN STRATEJİSİ İSRAİL ORDUSUNDA HAYAL KIRIKLIĞI…

Öte yandan İsrail ordusundaki bazı generaller, Gazze Şeridi'nde belirlenen "esirleri kurtarmak ve HAMAS’ı ortadan kaldırmak" hedeflerine ulaşmadaki "gidişatın yavaş olması" nedeniyle Tel Aviv yönetiminin stratejisinin "hayal kırıklığı"na neden olduğu belirtiyor.

The New York Times gazetesinin ismi açıklanmayan bazı İsrailli generallere dayandırdığı haberinde, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde "HAMAS’ı dağıtma konusunda kat edilen sınırlı ilerlememenin" ordunun üst kademesinde şüphelere yol açtığı ifade edildi.

İsrail ordusunun Gazze’ye saldırılarının başında hedeflenenden daha küçük bir bölgeyi kontrol ettiğine yer verilen haberde, bazı İsrailli komutanların hükümetin Gazze stratejisinin "beklenenden daha yavaş olan gidişat" nedeniyle hayal kırıklığına neden olduğunu ifade ettiği ve esirlerin askeri yollardan ziyade diplomasi yoluyla serbest bırakılabileceği sonucuna vardıkları kaydedildi.

Haberde, İsrailli üst düzey askerlerin "esirlerin serbest bırakılması" ve "HAMAS’ın yok edilmesinin" birbiriyle çelişen iki hedef olduğu ve HAMAS’ı tamamen dağıtmayı amaçlayan uzun süreli bir savaşın büyük olasılıkla İsrailli esirlerin hayatına mal olacağı görüşünde oldukları belirtildi.

İsrailli komutanların, Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze saldırıları sonrası döneme ilişkin "kaçamak" açıklamalarının kısmen de olsa ordunun içinde bulunduğu "kötü durumun" sebeplerinden biri olduğu görüşüne yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.