yandex

5 TL'lik madeni para piyasaya çıkıyor! Resmi Gazete'de yayınlandı

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 08.06.2024 - 11:27, Güncelleme: 08.06.2024 - 11:27 2084+ kez okundu.
 

5 TL'lik madeni para piyasaya çıkıyor! Resmi Gazete'de yayınlandı

5 TL değerindeki madeni paraların piyasaya çıkarılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe gren 5 TL değerindeki madeni paraların piyasaya girmesine  ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Piyasaya çıkacak olan madeni 5 liralar  Mustafa Kemal Atatürk'ün kabartma portresini, "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresini ve "Türkiye Yüzyılı" amblemini taşıyacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs 1970 tarihli yasaya dayanarak, yeni madeni paraları basıp piyasaya sürdü. 100'CÜ YIL HATIRASI OLARAK BASILMIŞTI Cumhuriyetin yüzüncü yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde, 5 TL'lik madeni paralar, hatıra amaçlı sınırlı sayıda basılarak tedavüle girdi.
5 TL değerindeki madeni paraların piyasaya çıkarılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe gren 5 TL değerindeki madeni paraların piyasaya girmesine  ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Piyasaya çıkacak olan madeni 5 liralar  Mustafa Kemal Atatürk'ün kabartma portresini, "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresini ve "Türkiye Yüzyılı" amblemini taşıyacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs 1970 tarihli yasaya dayanarak, yeni madeni paraları basıp piyasaya sürdü.

100'CÜ YIL HATIRASI OLARAK BASILMIŞTI

Cumhuriyetin yüzüncü yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde, 5 TL'lik madeni paralar, hatıra amaçlı sınırlı sayıda basılarak tedavüle girdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.