yandex

Ziraat Bankası'na 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi

EKONOMİ 13.04.2023 - 11:00, Güncelleme: 13.04.2023 - 11:00 1201+ kez okundu.
 

Ziraat Bankası'na 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi

Ziraat Bankası 423 milyon dolar ve 779 milyon euro dilimli sendikasyon kredisi aldı. Ziraat Bankası, toplam 1,3 milyar dolarlık kredi sağladı.

Ziraat Bankası 423 milyon dolar ve 779 milyon euro (850,4 milyon dolar) olmak üzere iki dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi aldı. Bankanın yayımladığı bültene göre, 1,3 milyar dolara karşılık gelen kredinin koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD Capital gerçekleştirdi. 25 ülkeden 52 bankanın yüksek ilgisi ile yenilenen kredi, Türkiye’de bir banka tarafından tek seferde sağlanan, en büyük ve en geniş katılımlı sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, kredi anlaşması çerçevesinde, Şubat ayı içerisinde yaşadığımız ve toplumumuzun tüm kesimlerini derinden etkileyen depremin etkilerinin azaltılması amacıyla devreye alınan, Deprem Destek Paketleri kapsamında kullandırılan krediler sürdürülebilirlik performans kriteri (ESG KPI) olarak belirlendi.
Ziraat Bankası 423 milyon dolar ve 779 milyon euro dilimli sendikasyon kredisi aldı. Ziraat Bankası, toplam 1,3 milyar dolarlık kredi sağladı.

Ziraat Bankası 423 milyon dolar ve 779 milyon euro (850,4 milyon dolar) olmak üzere iki dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi aldı. Bankanın yayımladığı bültene göre, 1,3 milyar dolara karşılık gelen kredinin koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD Capital gerçekleştirdi.

25 ülkeden 52 bankanın yüksek ilgisi ile yenilenen kredi, Türkiye’de bir banka tarafından tek seferde sağlanan, en büyük ve en geniş katılımlı sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca, kredi anlaşması çerçevesinde, Şubat ayı içerisinde yaşadığımız ve toplumumuzun tüm kesimlerini derinden etkileyen depremin etkilerinin azaltılması amacıyla devreye alınan, Deprem Destek Paketleri kapsamında kullandırılan krediler sürdürülebilirlik performans kriteri (ESG KPI) olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.