yandex

Yellen'den mesaj!

DÜNYA 24.03.2023 - 23:55, Güncelleme: 24.03.2023 - 23:55 1361+ kez okundu.
 

Yellen'den mesaj!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 2024 mali yılı bütçe teklifi ve ekonomik görünümüne ilişkin ABD Temsilciler Meclisi'nin Mali Hizmetler ve Genel Kamu Ödenekleri Alt Komitesi'nde düzenlenen oturuma katıldı.

En büyük önceliklerinin ABD ekonomisinin sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Yellen, iki hafta önce iki bankada bankacılık sistemini daha geniş kapsamda etkileyebilecek ve Amerikan ekonomisi üzerinde önemli etkileri olabilecek sorunlar yaşandığını, takip eden günlerde ABD Hazine Bakanlığının ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ile "kararlı ve güçlü" adımlar atmak üzere birlikte çalıştığını anımsattı. Yellen, iflas eden iki bankadaki tüm mevduat sahiplerini korumak ve bankalara ek likidite sağlamak için önlemler aldıklarını anımsatarak, bu önlemlerin bankacılık sistemindeki riskleri azaltmak için tasarlandığını kaydetti. İflas eden bankaların hissedarları ve borçlularının hükümet tarafından korunmadığını yineleyen Yellen, bu bankalardan kaynaklanan hiçbir kaybın vergi mükellefleri tarafından karşılanmadığını, mevduat korumasının Mevduat Sigorta Fonu tarafından sağlandığını aktardı.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 2024 mali yılı bütçe teklifi ve ekonomik görünümüne ilişkin ABD Temsilciler Meclisi'nin Mali Hizmetler ve Genel Kamu Ödenekleri Alt Komitesi'nde düzenlenen oturuma katıldı.

En büyük önceliklerinin ABD ekonomisinin sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Yellen, iki hafta önce iki bankada bankacılık sistemini daha geniş kapsamda etkileyebilecek ve Amerikan ekonomisi üzerinde önemli etkileri olabilecek sorunlar yaşandığını, takip eden günlerde ABD Hazine Bakanlığının ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ile "kararlı ve güçlü" adımlar atmak üzere birlikte çalıştığını anımsattı.

Yellen, iflas eden iki bankadaki tüm mevduat sahiplerini korumak ve bankalara ek likidite sağlamak için önlemler aldıklarını anımsatarak, bu önlemlerin bankacılık sistemindeki riskleri azaltmak için tasarlandığını kaydetti. İflas eden bankaların hissedarları ve borçlularının hükümet tarafından korunmadığını yineleyen Yellen, bu bankalardan kaynaklanan hiçbir kaybın vergi mükellefleri tarafından karşılanmadığını, mevduat korumasının Mevduat Sigorta Fonu tarafından sağlandığını aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.