yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

KALABALIKLAR İÇİNDE YALNIZ OLMAK

Yalnızlık,sosyal ve toplumsal bağların yetersizliği olarak tanımlansa da bu kavramı bireyin,ailelerin,toplumların ve hatta devletlerin yalnızlığı yönünde ele almak doğru olacaktır.Yalnızlık tek kelime,söylenişi ne kadar kolay.Halbuki yaşanması o kadar zor ki. Ekonomik yetersizliği olan bir aileye mensup ilkokul öğrencisinin sırf daha güzel kıyafetleri olmadığı için sınıf arkadaşlarınn düzenlediği etkinliğe davet edilmiyorsa,zorlu doğum sonucu oksijensiz kalması neticesinde zihinsel ve bedensel engeli nedeniyle dışlanıp geri plana itilmiş bir çocuk akranları tarafından yetersiz görülüyorsa yalnızlığın derin karanlıklarına doğru itiliyor demektir. Dahil olunan etnik kimlik veya inaç nedeniyle suriyeli,kürt,arap,türk,müslüman,gayri müslüm,ezidi,alevi,sünni... diye kategorize edilmeye başlanınca baskın olan çoğunluk azınlık kabul ettiği muhataplarına kimsesizlik hissiyle hayat hakkının,mutlak adaletin varlığını sorgulattıracaktır.   Dünyanın bir bölümü açlıktan,savaştan ve çaresiz duygularla oradan oraya savrulurken diger bölümü ise hareketsizlik,obezite gibi sağlık sorunları ile boğuşmaktadır. Bir tarafın açlıktan diger tarafın ise çok yemekten öldüğü bir dünyadan bahsetmek istiyorum.Bizlerin bir günlük gıda israfımız bazılarına aylarca yetecek kadardır.   Birkaç haftadır Erivan Bakü hattında savaş yaşanmakta İran başta olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı müslüman ülkeler gayri müslüm olan Ermenistanın yanında yer almayı tercih ederken Türkiye olarak Azerbaycanlı müslüman soydaşlarımızın yanında olduğumuzu ve desteğimizi dünya kamuoyuyla paylaşıp Ermenistan terörünü aşikare etmekteyiz.Lakin müslüman ülkelerin vefasızlığı ve diplomatik alanda tecrit edilmek düşündürücü bir o kadar da ibretliktir.   Liseden mezun olduğunuzda,üniversiteden mezun olduğunuzda,yeni bir bebeğiniz olduğunda,çocuklarınız evlenıp evden ayrıldıklarında,emekli olduğunuzda ve hatta dost biriktirecek vaktiniz kalmadığında yalnız hissedersiniz.Yaş ilerledikçe yalnızlık kaçınılmazdır.aile üyeleri,arkadaşlar ölebilir.Ölmeseler bile sizinle vakit geçiremeyecek kadar meşkuldürler. Yalnızlık güç ve kudretin yegane sahibi Allah a mahsustur.
Ekleme Tarihi: 07 Ekim 2020 - Çarşamba

KALABALIKLAR İÇİNDE YALNIZ OLMAK

Yalnızlık,sosyal ve toplumsal bağların yetersizliği olarak tanımlansa da bu kavramı bireyin,ailelerin,toplumların ve hatta devletlerin yalnızlığı yönünde ele almak doğru olacaktır.Yalnızlık tek kelime,söylenişi ne kadar kolay.Halbuki yaşanması o kadar zor ki.
Ekonomik yetersizliği olan bir aileye mensup ilkokul öğrencisinin sırf daha güzel kıyafetleri olmadığı için sınıf arkadaşlarınn düzenlediği etkinliğe davet edilmiyorsa,zorlu doğum sonucu oksijensiz kalması neticesinde zihinsel ve bedensel engeli nedeniyle dışlanıp geri plana itilmiş bir çocuk akranları tarafından yetersiz görülüyorsa yalnızlığın derin karanlıklarına doğru itiliyor demektir.
Dahil olunan etnik kimlik veya inaç nedeniyle suriyeli,kürt,arap,türk,müslüman,gayri müslüm,ezidi,alevi,sünni... diye kategorize edilmeye başlanınca baskın olan çoğunluk azınlık kabul ettiği muhataplarına kimsesizlik hissiyle hayat hakkının,mutlak adaletin varlığını sorgulattıracaktır.
 
Dünyanın bir bölümü açlıktan,savaştan ve çaresiz duygularla oradan oraya savrulurken diger bölümü ise hareketsizlik,obezite gibi sağlık sorunları ile boğuşmaktadır. Bir tarafın açlıktan diger tarafın ise çok yemekten öldüğü bir dünyadan bahsetmek istiyorum.Bizlerin bir günlük gıda israfımız bazılarına aylarca yetecek kadardır.
 
Birkaç haftadır Erivan Bakü hattında savaş yaşanmakta İran başta olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı müslüman ülkeler gayri müslüm olan Ermenistanın yanında yer almayı tercih ederken Türkiye olarak Azerbaycanlı müslüman soydaşlarımızın yanında olduğumuzu ve desteğimizi dünya kamuoyuyla paylaşıp Ermenistan terörünü aşikare etmekteyiz.Lakin müslüman ülkelerin vefasızlığı ve diplomatik alanda tecrit edilmek düşündürücü bir o kadar da ibretliktir.
 
Liseden mezun olduğunuzda,üniversiteden mezun olduğunuzda,yeni bir bebeğiniz olduğunda,çocuklarınız evlenıp evden ayrıldıklarında,emekli olduğunuzda ve hatta dost biriktirecek vaktiniz kalmadığında yalnız hissedersiniz.Yaş ilerledikçe yalnızlık kaçınılmazdır.aile üyeleri,arkadaşlar ölebilir.Ölmeseler bile sizinle vakit geçiremeyecek kadar meşkuldürler.
Yalnızlık güç ve kudretin yegane sahibi Allah a mahsustur.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.