yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

AFRİKA’NIN SERENGETİ DÜZLÜKLERİNDE BİR KONYALI

Bir danışanımın’Hocam,en büyük korkum :Afrika’nın Serengeti düzlüklerinde yırtıcı aslanların ve azgın Mara nehrınde sessizce avını bekleyen timsahların oldugu bir ekosistemde yalnız kalmak.’şeklinde korkusunu tariflemesi korkunun da sevgi gibi sınırları pek de olmayan fakat hat hudut belirlenirse kişinin yararına olacak bir duygu durumu olduğunu teyit ettirdi.   Korku,içsel bir yolculuk sahibine hizmet etmekle kalmayıp kontrollü kullanılmadığı taktirde hayatı olumsuz etkileyen bir duygudur.Bu duygu bütün yaşamımız boyunca bize eşlik eder.Kimine başaramama korkusu,kimine terk edilme korkusu,öleceği korkusu,kapalı alan korkusu,trafik kazası yapacağı korkusu,deprem korkusu vs.liste uzar gider.   Bu korkuların bazıları çocukluktan bazıları ise sonradan edinilmiştir.Bir mantığı var mıdır? Bu korkuların.Muhakkak ki bazı korkular mantıklıdır ve insanı bazı tehlikelere karşı korur.İnsanı daha temkinli ve dikkatli yapar.   Korkularımızı yok saymak onların yıkıcı tesirinden bizi korur mu?Bir miktar ötelesek de korkularımızı zamanla tekraı mümkündür.Yok saymak yerine yüzleşmeliyiz korkularımızla.Yaşamı deneyimlemenin nadide bir duygu olduğunu ve öleceğimizi hatırlamak bize yaşamın tapusu olmadığını hatırlatır.O halde Cenabı Hakk’ın bize armağan ettiği kısa ve öz yaşamı korku ve paranoyalarla mahvetmeyelim.Çünkü korkuya kurban olmak yerine korkularla yüzleşip korkuyu doğru tanımlayarakkorku sürecini bir çok yönden incelemek ve idelemek yerinde bir davranış olacaktır.   İkinci el fikir ve inançları terk ederek korkuya dair düşüncelerimizde devrim yapmalıyız.Hayal gücünüzü korkunun zorbalığından özgürleştirin.Afrika Kıtası’nın geniş Serengeti düzlüklerinde aç yırtıcı aslanların ,ilginç hareketleriyle dikkat çekem maymunların ve Mara Nehri’nin azgın sularında sessizce av bekleyen timsahların olduğu bir ekosisteme hiç üşenmeden Konyadan sizi alıp kıtalar aşma pahasına terk edecek düşmanı nasıl kazandınız.*Düşündürücü.
Ekleme Tarihi: 25 Kasım 2020 - Çarşamba

AFRİKA’NIN SERENGETİ DÜZLÜKLERİNDE BİR KONYALI

Bir danışanımın’Hocam,en büyük korkum :Afrika’nın Serengeti düzlüklerinde yırtıcı aslanların ve azgın Mara nehrınde sessizce avını bekleyen timsahların oldugu bir ekosistemde yalnız kalmak.’şeklinde korkusunu tariflemesi korkunun da sevgi gibi sınırları pek de olmayan fakat hat hudut belirlenirse kişinin yararına olacak bir duygu durumu olduğunu teyit ettirdi.
 
Korku,içsel bir yolculuk sahibine hizmet etmekle kalmayıp kontrollü kullanılmadığı taktirde hayatı olumsuz etkileyen bir duygudur.Bu duygu bütün yaşamımız boyunca bize eşlik eder.Kimine başaramama korkusu,kimine terk edilme korkusu,öleceği korkusu,kapalı alan korkusu,trafik kazası yapacağı korkusu,deprem korkusu vs.liste uzar gider.
 
Bu korkuların bazıları çocukluktan bazıları ise sonradan edinilmiştir.Bir mantığı var mıdır? Bu korkuların.Muhakkak ki bazı korkular mantıklıdır ve insanı bazı tehlikelere karşı korur.İnsanı daha temkinli ve dikkatli yapar.
 
Korkularımızı yok saymak onların yıkıcı tesirinden bizi korur mu?Bir miktar ötelesek de korkularımızı zamanla tekraı mümkündür.Yok saymak yerine yüzleşmeliyiz korkularımızla.Yaşamı deneyimlemenin nadide bir duygu olduğunu ve öleceğimizi hatırlamak bize yaşamın tapusu olmadığını hatırlatır.O halde Cenabı Hakk’ın bize armağan ettiği kısa ve öz yaşamı korku ve paranoyalarla mahvetmeyelim.Çünkü korkuya kurban olmak yerine korkularla yüzleşip korkuyu doğru tanımlayarakkorku sürecini bir çok yönden incelemek ve idelemek yerinde bir davranış olacaktır.
 
İkinci el fikir ve inançları terk ederek korkuya dair düşüncelerimizde devrim yapmalıyız.Hayal gücünüzü korkunun zorbalığından özgürleştirin.Afrika Kıtası’nın geniş Serengeti düzlüklerinde aç yırtıcı aslanların ,ilginç hareketleriyle dikkat çekem maymunların ve Mara Nehri’nin azgın sularında sessizce av bekleyen timsahların olduğu bir ekosisteme hiç üşenmeden Konyadan sizi alıp kıtalar aşma pahasına terk edecek düşmanı nasıl kazandınız.*Düşündürücü.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.