yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

BABA,İZMİR GAVUR MU?

Deprem yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen dalgalanmalar ve bu dalgalanmalar sonucunda yeryüzünün sarsılması olayıdır.Volkanik patlamalar gibi doğal nedenler ya da insanların sebebiyet verdiği mayın patlamaları,nükleer testler de deprem oluşmasına neden olabilmektedir.     Geçtiğimiz hafta Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Yıkılan binalar,enkaz altında kalanlar,hasarlı binalar ağır hasarlı binalar,yakınları enkaz altında kalanlar,enkazdan sağ olarak kurtarılanlar,devlet büyüklerimizin ivedilikle deprem bölgesine intikal etmiş olmaları,AFAD,AKUT ...Derken kalbimiz izmirde attı.Duyarlı türk toplumu olarak Müge Anlı sıcak yemek yardım tırını depremzedelere yemek dağıtırken gördüğmüz gibi 10 tl lik haftalığını depremzedelere gönderen polis çocuğunu da gördük.Çok şükür duyarlı bir milletiz.   Gelelim asıl konuya’gavur izmir içtiler içtiler deprem oldu oh olsun’ diyeninden tutun da Chp  ye oy vediler Allahın gazabı geldi diyebilecek kadar gözleri hakikate kör klavye silahşörü provaketif bir grup halkı kin ve nefrete sürükleyip ayrıştırıcı söylemleri nedeniyle siber suçların etkin mukavemetine muhatap olmuşlardır.Hadi diyelim ki yetişkin bir birey Alkol kullandı da böylesine elim bir felaket meydana geldi.Sormazlar mı enkaz altında kalarak can veren kundaktaki bir bebek ağzına alkol sürmüş müdür? diye 1999 büyük marmara depreminde civar illerden hırsızlık ve yağma yapmak amacıyla deprem bölgesine gelenlerin olduğu gibi izmire de bu suçu işlemek niyetiyle gelen kriz fırsatçılarının varlığınıntespit edildiği haberleştirilmiştir.   Neyse tüm umutlar tükenip depremin üzerinden saatler geçmişken küçücük çocukların enkaz altından sağ salim çıkartılmaları tüm Türkiye’yi sevinç göz yaşlarına boğdu.Depremin ardından 58. saatte İdil,65. Saatte Elif,91. Saatte Aydan bebek sağ olarak cıkartıldı ve Sağlık Bakanımız sayın Koca’nın açıklamaları neticesinde enkazdan sağ olarak kurtarılan bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrenmekle mutlu olduk.   Hasılı,ecel gizlidir her an gelebilir çizgisinden hareketle,dünya malı dünyada kalır düsturuyla ve sağ salim kurtarılan bebekleri de göz önune alıp Allah’tan ümidimizi kesmememiz gerektiğini bilerek hayatımızın geri kalanını yaşamaya devam etmeliyiz.Deprem yönetmeliğine uyan ve herşeyden önce hayat hakkını önemseyen mimarlar mühendisler ve müteahhitlerle çalışıp hakkımızın ve hukukumuzun farkında olalım çünkü öldüren depremin kendisi değil deprem yönetmeliğini hiçe sayıp sağlam olmayan zeminlere inşa edilen yapılardır.   AMAN DİKKAT.   Efendim,sürç i lisan ettiysek affola.
Ekleme Tarihi: 05 Kasım 2020 - Perşembe

BABA,İZMİR GAVUR MU?

Deprem yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen dalgalanmalar ve bu dalgalanmalar sonucunda yeryüzünün sarsılması olayıdır.Volkanik patlamalar gibi doğal nedenler ya da insanların sebebiyet verdiği mayın patlamaları,nükleer testler de deprem oluşmasına neden olabilmektedir.
 
  Geçtiğimiz hafta Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Yıkılan binalar,enkaz altında kalanlar,hasarlı binalar ağır hasarlı binalar,yakınları enkaz altında kalanlar,enkazdan sağ olarak kurtarılanlar,devlet büyüklerimizin ivedilikle deprem bölgesine intikal etmiş olmaları,AFAD,AKUT ...Derken kalbimiz izmirde attı.Duyarlı türk toplumu olarak Müge Anlı sıcak yemek yardım tırını depremzedelere yemek dağıtırken gördüğmüz gibi 10 tl lik haftalığını depremzedelere gönderen polis çocuğunu da gördük.Çok şükür duyarlı bir milletiz.
 
Gelelim asıl konuya’gavur izmir içtiler içtiler deprem oldu oh olsun’ diyeninden tutun da Chp  ye oy vediler Allahın gazabı geldi diyebilecek kadar gözleri hakikate kör klavye silahşörü provaketif bir grup halkı kin ve nefrete sürükleyip ayrıştırıcı söylemleri nedeniyle siber suçların etkin mukavemetine muhatap olmuşlardır.Hadi diyelim ki yetişkin bir birey Alkol kullandı da böylesine elim bir felaket meydana geldi.Sormazlar mı enkaz altında kalarak can veren kundaktaki bir bebek ağzına alkol sürmüş müdür? diye
1999 büyük marmara depreminde civar illerden hırsızlık ve yağma yapmak amacıyla deprem bölgesine gelenlerin olduğu gibi izmire de bu suçu işlemek niyetiyle gelen kriz fırsatçılarının varlığınıntespit edildiği haberleştirilmiştir.
 
Neyse tüm umutlar tükenip depremin üzerinden saatler geçmişken küçücük çocukların enkaz altından sağ salim çıkartılmaları tüm Türkiye’yi sevinç göz yaşlarına boğdu.Depremin ardından 58. saatte İdil,65. Saatte Elif,91. Saatte Aydan bebek sağ olarak cıkartıldı ve Sağlık Bakanımız sayın Koca’nın açıklamaları neticesinde enkazdan sağ olarak kurtarılan bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrenmekle mutlu olduk.
 
Hasılı,ecel gizlidir her an gelebilir çizgisinden hareketle,dünya malı dünyada kalır düsturuyla ve sağ salim kurtarılan bebekleri de göz önune alıp Allah’tan ümidimizi kesmememiz gerektiğini bilerek hayatımızın geri kalanını yaşamaya devam etmeliyiz.Deprem yönetmeliğine uyan ve herşeyden önce hayat hakkını önemseyen mimarlar mühendisler ve müteahhitlerle çalışıp hakkımızın ve hukukumuzun farkında olalım çünkü öldüren depremin kendisi değil deprem yönetmeliğini hiçe sayıp sağlam olmayan zeminlere inşa edilen yapılardır.
 
AMAN DİKKAT.
 
Efendim,sürç i lisan ettiysek affola.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.