yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

HALA UMUT VAR,YAŞIYORUZ

Umut istemek,istekleri gerçekleştirmek için yeni yollar bulmak ve vazgeçmemektir.Bu nedenle yaşamda karşılaşılam güçlüklerle baş etmede,olumsuz koşulları iyileştirmede hayalleri gerçek kılmada umutlu olmak çok önemlidir.   Umut etmek durup beklemek,pasifize olmak değildir.Geçirmiş olduğu travma sonucu  yoğun bakımda yatmakta olan 3 yaşındaki bir çocuk için doktorundan hasta bakıcısına kadar bütün sağlık çalışanlarının seferber olması ve ailenin de aktıf katılımıyla vakanın şifa ile taburcu olduğunu görmek aktif sabır göstererek umut etmenin önemine işaret etmektedir.Umut kırıcı eylem ve söylemde bulunma gereksizliğinde yer işkal edenlerden de olabildiğince uzak durmak ayakta ve hayatta kalmakta hayati önem arz etmektedir. Kendi içinde çelişkilidir umut.Ne edilgen bir bekleyiştir ne de gerçekleşmesi olanaksız koşulların gerçekçi olmayan şekillerde zorlanmasıdır.Tansiyon yüksekliği kaynaklı geçirdiği beyin kanaması sonucu sol tarafı felç olan hastanın götürülmesi gereken yer hastanedir.Şeytan çarptı,cin musallat oldu deyiy soluğu cinci hocada almak hasta ve yakınları adına ciddi talihsizlik olsa gerek.Çünkü umut etmek olması gereken zamanda uygun yerde olmaktır.   Umutla yaşayan yalnızca birey değildir.Uluslar ve toplumsal sınıflar da umut ,inanç ve direnme güçleri sayesinde yaşarlar.Azeri türkü soydaşlarımız düşmana karşı direnirken Hz.Allah muzaffer kılacak inancıyla mücadele vermektedirler.’Ölürsek şehir kalırsak gazi oluruz’diyen askerin motivasyonu da her şekilde kazançlı olunacağı inancıdır.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP meclis grubu haftalık olağan konuşmasından alınan kesitlerde birkaç güne kadar karadenızde keşfedilen doğalgaz rezervlerini açıklayacağım demesi 83 milyon türk vatandaşının yüzünün gülmesine ekonomik,sosyal ve siyasal olarak ilerleme kat etmesine vesile olmuştur.   Umut etmek bir var olma durumudur.umut yaşamaya ve büyümeye eşlik eden ,onunla birlikte bulunan bir ruhsal ögedir.Umut yok olduğunda yaşam sona ermiştir.Nefes alıyorsak umut etmek zorundayız.Zira umudunu kaybeden Kur’anda çok yerde geçen ‘ALLAH’TAN UMUDUNUZU KESMEYİN ‘ayetine muhalefet eder ve inkarcılardan olur. Yarı ölüm sayılan uykuya bile uyanacağım inancıyla yatarken yarınların aydınlık olmayacağına hükmetmek karanlık zihinlerin işidir.Aranıza mesafe koyun. Sürç i lisan ettiysek affola.
Ekleme Tarihi: 15 Ekim 2020 - Perşembe

HALA UMUT VAR,YAŞIYORUZ

Umut istemek,istekleri gerçekleştirmek için yeni yollar bulmak ve vazgeçmemektir.Bu nedenle yaşamda karşılaşılam güçlüklerle baş etmede,olumsuz koşulları iyileştirmede hayalleri gerçek kılmada umutlu olmak çok önemlidir.
 
Umut etmek durup beklemek,pasifize olmak değildir.Geçirmiş olduğu travma sonucu  yoğun bakımda yatmakta olan 3 yaşındaki bir çocuk için doktorundan hasta bakıcısına kadar bütün sağlık çalışanlarının seferber olması ve ailenin de aktıf katılımıyla vakanın şifa ile taburcu olduğunu görmek aktif sabır göstererek umut etmenin önemine işaret etmektedir.Umut kırıcı eylem ve söylemde bulunma gereksizliğinde yer işkal edenlerden de olabildiğince uzak durmak ayakta ve hayatta kalmakta hayati önem arz etmektedir.
Kendi içinde çelişkilidir umut.Ne edilgen bir bekleyiştir ne de gerçekleşmesi olanaksız koşulların gerçekçi olmayan şekillerde zorlanmasıdır.Tansiyon yüksekliği kaynaklı geçirdiği beyin kanaması sonucu sol tarafı felç olan hastanın götürülmesi gereken yer hastanedir.Şeytan çarptı,cin musallat oldu deyiy soluğu cinci hocada almak hasta ve yakınları adına ciddi talihsizlik olsa gerek.Çünkü umut etmek olması gereken zamanda uygun yerde olmaktır.
 
Umutla yaşayan yalnızca birey değildir.Uluslar ve toplumsal sınıflar da umut ,inanç ve direnme güçleri sayesinde yaşarlar.Azeri türkü soydaşlarımız düşmana karşı direnirken Hz.Allah muzaffer kılacak inancıyla mücadele vermektedirler.’Ölürsek şehir kalırsak gazi oluruz’diyen askerin motivasyonu da her şekilde kazançlı olunacağı inancıdır.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP meclis grubu haftalık olağan konuşmasından alınan kesitlerde birkaç güne kadar karadenızde keşfedilen doğalgaz rezervlerini açıklayacağım demesi 83 milyon türk vatandaşının yüzünün gülmesine ekonomik,sosyal ve siyasal olarak ilerleme kat etmesine vesile olmuştur.
 
Umut etmek bir var olma durumudur.umut yaşamaya ve büyümeye eşlik eden ,onunla birlikte bulunan bir ruhsal ögedir.Umut yok olduğunda yaşam sona ermiştir.Nefes alıyorsak umut etmek zorundayız.Zira umudunu kaybeden Kur’anda çok yerde geçen ‘ALLAH’TAN UMUDUNUZU KESMEYİN ‘ayetine muhalefet eder ve inkarcılardan olur.
Yarı ölüm sayılan uykuya bile uyanacağım inancıyla yatarken yarınların aydınlık olmayacağına hükmetmek karanlık zihinlerin işidir.Aranıza mesafe koyun.
Sürç i lisan ettiysek affola.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.