yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

Çok Şişman

GSM operatörlerinin cömert bir patron edası ve baba şefkatiyle aklımızı başımızdan aldığına kanaat getirdiğim iletişim dışında her türlü amaca hizmet eden akıllı telefonlarımıza internet sağlaması teknolojinin gelişimine paralel olarak bilgiye ulaşım kolaylığı da sağladı. Facebook, instagram, messanger, twitter, google...vs bu platformlarda dedektif gibi gezinip anlam arayışını tamamlamaya çalışan insan canlısı aklına takılan her soruyu google amcaya sorduktan sonra öğrendiği bilgilerin ışığında şöyle bir silkinip ‘değişime önce kendimden başlamalıyım’ dedi. Değişimi kendince yorumlayıp eşinin de son zamanlarda kilo aldığından serzenişte bulunmasından olsa gerek ilk iş begenmediği fiziğini değiştirmek amacıyla destansı diyet yolculuğuna çıkarken işin uzmanı diyetisyene gitmek yerine google amcaya  ‘Nasıl zayıflarım’diye son 158 MB Paketinden kalan internetini de kullanıverdi. Arama motoruna diyet yazınca; yaptığınız arama sonucu 1.2 M veri bulundu yazısını görünce gözlerine inanamamak şöyle dursun öyle bir şok yaşadı ki kafası karmakarışık bir hal aldı. Bir haftada 5 kğ verdirten kürler, bölsel zayıflamada çağ açıp çağ kapatacak kadar iddalı ilaçlar, fazla kilolarınızla başınız dertte mi? Hiç üzülmeyin bir telefon kadar yakınız, ben içtim zayıfladım sen de iç zayıfla... Tüm bunların yanında uzman diyetisyenlerin, tıp doktorlarının sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bilimsel çalışmaları da google amcanın verdiği yanıtlar arasında. Diyette amaç sağlıklı beslenmek sonra fazla kilolardan kurtulmaktır.Bu arada diyet kelimesi toplumumuzda antipati toplamış bir kelimedir.Hele bir de fazla kilolarınız var ve eşinizin beğenisini kaybettiğinizi düşünüyorsanız asla duymak istemediğiniz bir kelimedir diyet. Daha kötüsü ise cinsiyetiniz erkek ise ve diyet yapmayı düşnüyorsanız yandınız.Diyet yapsanız bile devlet sırrı gibi saklamak zorundasınız. Çünkü en yakınınızdaki dostlarınız başlar ‘light mı takılıyorsun artık, nerede eski taş fırın erkeği diye.Günün ve çevrenin eğlencesi oluverirsiniz aniden. Eskiden ‘Bir dirhem et bin ayıp örter’ derlerdi. Şimdilerde ise fazladan bir dirhem yağ bin dert demektir. Bir çok hastalığın habercisi fazla yağlarımız, kilolarımızdır. Fazla kilolarımız başta kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon,kan kolestrol düzeyinde yükselmeler, diyabet,kronik bel ağrıları gibi bir çok hastalığa neden olur. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin yanında hareketsiz yaşam da kilo almamızdaki bir numaralı nedendir. Kendi kendime diyet yaparım, komşum Keziban’ın diyetisyeninden aldığı lsteyi ben de uygularım, ekmeği keserim, ot yerim... düşüncesiyle yanlışı başka bir yanlışla telafi yoluna gideriz. Diyet uzmanları bu işi biliyorlar. Danışanın muayenesi yapılıp kan biyokimyasına, BKİ’ ne ve  ek rahatsızlıklarının olup olmadığına bakılarak kişiye özel diyet listesi yazılır. Akıllı ol.Zira elektronik tartıda ÇOK ŞİŞMAN yazısını görmeye ömrün yetmeyecek. Efendim,sürç’i lisan ettiysek affola
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2020 - Cuma

Çok Şişman

GSM operatörlerinin cömert bir patron edası ve baba şefkatiyle aklımızı başımızdan aldığına kanaat getirdiğim iletişim dışında her türlü amaca hizmet eden akıllı telefonlarımıza internet sağlaması teknolojinin gelişimine paralel olarak bilgiye ulaşım kolaylığı da sağladı. Facebook, instagram, messanger, twitter, google...vs bu platformlarda dedektif gibi gezinip anlam arayışını tamamlamaya çalışan insan canlısı aklına takılan her soruyu google amcaya sorduktan sonra öğrendiği bilgilerin ışığında şöyle bir silkinip ‘değişime önce kendimden başlamalıyım’ dedi.

Değişimi kendince yorumlayıp eşinin de son zamanlarda kilo aldığından serzenişte bulunmasından olsa gerek ilk iş begenmediği fiziğini değiştirmek amacıyla destansı diyet yolculuğuna çıkarken işin uzmanı diyetisyene gitmek yerine google amcaya  ‘Nasıl zayıflarım’diye son 158 MB Paketinden kalan internetini de kullanıverdi.

Arama motoruna diyet yazınca; yaptığınız arama sonucu 1.2 M veri bulundu yazısını görünce gözlerine inanamamak şöyle dursun öyle bir şok yaşadı ki kafası karmakarışık bir hal aldı. Bir haftada 5 kğ verdirten kürler, bölsel zayıflamada çağ açıp çağ kapatacak kadar iddalı ilaçlar, fazla kilolarınızla başınız dertte mi? Hiç üzülmeyin bir telefon kadar yakınız, ben içtim zayıfladım sen de iç zayıfla... Tüm bunların yanında uzman diyetisyenlerin, tıp doktorlarının sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bilimsel çalışmaları da google amcanın verdiği yanıtlar arasında.

Diyette amaç sağlıklı beslenmek sonra fazla kilolardan kurtulmaktır.Bu arada diyet kelimesi toplumumuzda antipati toplamış bir kelimedir.Hele bir de fazla kilolarınız var ve eşinizin beğenisini kaybettiğinizi düşünüyorsanız asla duymak istemediğiniz bir kelimedir diyet.

Daha kötüsü ise cinsiyetiniz erkek ise ve diyet yapmayı düşnüyorsanız yandınız.Diyet yapsanız bile devlet sırrı gibi saklamak zorundasınız. Çünkü en yakınınızdaki dostlarınız başlar ‘light mı takılıyorsun artık, nerede eski taş fırın erkeği diye.Günün ve çevrenin eğlencesi oluverirsiniz aniden.

Eskiden ‘Bir dirhem et bin ayıp örter’ derlerdi. Şimdilerde ise fazladan bir dirhem yağ bin dert demektir. Bir çok hastalığın habercisi fazla yağlarımız, kilolarımızdır. Fazla kilolarımız başta kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon,kan kolestrol düzeyinde yükselmeler, diyabet,kronik bel ağrıları gibi bir çok hastalığa neden olur.

Yetersiz ve dengesiz beslenmenin yanında hareketsiz yaşam da kilo almamızdaki bir numaralı nedendir. Kendi kendime diyet yaparım, komşum Keziban’ın diyetisyeninden aldığı lsteyi ben de uygularım, ekmeği keserim, ot yerim... düşüncesiyle yanlışı başka bir yanlışla telafi yoluna gideriz.

Diyet uzmanları bu işi biliyorlar. Danışanın muayenesi yapılıp kan biyokimyasına, BKİ’ ne ve  ek rahatsızlıklarının olup olmadığına bakılarak kişiye özel diyet listesi yazılır. Akıllı ol.Zira elektronik tartıda ÇOK ŞİŞMAN yazısını görmeye ömrün yetmeyecek.

Efendim,sürç’i lisan ettiysek affola

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.