yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

AŞK,SENİN ANLADIĞIN GİBİ DEĞİL

         Göğüs kafesi altında tik tak sesleri ile saat gibi tıkır tıkır işleyip seni sen yapan organ kalptir. Hz. Allah cc der ki: Kainata sığmam kulumun kalbine sığarım. Böylesine kıymetli bir vaat varsa eğer Cenabı Hakkın mekanım dediği kalbimizi onun aşkı ve muhabbeti ile doldurmalıyız.        Yüz güzelliği bir günlük kalp güzelliği ömürlük demek Annelerin oğullarına evlenecekleri kıza bakarken bir tavsiyeden çok daha fazlasını ifade etmektedir.Şefkat.merhamet.aşk gibi aşkın duygular kalbimizi güzelleştirecek;kin ,nefret,haset gibi korkunç duygular da kalbimizi karartmakla kalmayıp bizleri çekilmez adamlar haline getirecektir.         Kalpten kalbe köprüler kurmak  önemlidir.Bazen kelimelerle anlatılamayan bazı şeyler kalpten kalbe aktarılır,bir bakış bin sözden daha fazlasını anlatırken hicapla yanaklar al al oluverir.       Hayat,ön provası yapılmamış bir tiyatro gösterisi.Bu alkışı olmayan tiyatro perdesi kapanmadan kalpler Allahın elinde inancıyla kalbimizi imani düsturlarla besleyip dengeleyerek güzelleşmemiz gerekmektedir.Nur müellifi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri beyanıyla:Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır           Gerçek şu ki: Otogarlar düğün salonlarından daha samimi sarılmalar görmüştür ve hastane duvarları da cami duvarlarından daha fazla inanç.          Efendim, Onun da bir kalbi var hassas,incinmiş dersek eğer Aşk olur mutluluk olur.Ayakta ve hayatta kalmanız dileğiyle.
Ekleme Tarihi: 24 Aralık 2019 - Salı

AŞK,SENİN ANLADIĞIN GİBİ DEĞİL

         Göğüs kafesi altında tik tak sesleri ile saat gibi tıkır tıkır işleyip seni sen yapan organ kalptir. Hz. Allah cc der ki: Kainata sığmam kulumun kalbine sığarım. Böylesine kıymetli bir vaat varsa eğer Cenabı Hakkın mekanım dediği kalbimizi onun aşkı ve muhabbeti ile doldurmalıyız.
       Yüz güzelliği bir günlük kalp güzelliği ömürlük demek Annelerin oğullarına evlenecekleri kıza bakarken bir tavsiyeden çok daha fazlasını ifade etmektedir.Şefkat.merhamet.aşk gibi aşkın duygular kalbimizi güzelleştirecek;kin ,nefret,haset gibi korkunç duygular da kalbimizi karartmakla kalmayıp bizleri çekilmez adamlar haline getirecektir.
        Kalpten kalbe köprüler kurmak  önemlidir.Bazen kelimelerle anlatılamayan bazı şeyler kalpten kalbe aktarılır,bir bakış bin sözden daha fazlasını anlatırken hicapla yanaklar al al oluverir.
      Hayat,ön provası yapılmamış bir tiyatro gösterisi.Bu alkışı olmayan tiyatro perdesi kapanmadan kalpler Allahın elinde inancıyla kalbimizi imani düsturlarla besleyip dengeleyerek güzelleşmemiz gerekmektedir.Nur müellifi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri beyanıyla:Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır
          Gerçek şu ki: Otogarlar düğün salonlarından daha samimi sarılmalar görmüştür ve hastane duvarları da cami duvarlarından daha fazla inanç.
         Efendim, Onun da bir kalbi var hassas,incinmiş dersek eğer Aşk olur mutluluk olur.Ayakta ve hayatta kalmanız dileğiyle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.