yandex
Halil İbrahim AVARA
Köşe Yazarı
Halil İbrahim AVARA
 

ANNE,GOOGLE AMCAM YALAN SÖYLER Mİ,?

Çantamızda veya cebimizde bir organımızcasına taşıdığımız,yokluğunda ise yapayalnız kaldığımız,uzakları yakın etmekle kalmayıp aklımıza takılan herşeyi google amcaya sorma imkanı sağlayan aygıta akıllı telefon denir.   Bizim zamanımızda telefonlar sadece konuşmaya yarardı deyip iç geçirenlere nedendir? bu serzeniş derseniz mutlaka bir değil bir çok cevabı olacaktır.Biz ailecek torun tombalak oturur yemek  yer  muhabbet ederdik.Kahvehanede oturur iki lafın belini kırar,memleket meselelerini konuşur bir fincan kahveye kırk yıllık hatır yüklerdik.Mevlütlerde kandillerde lokmalar dökülür coluk çocuk sokaklarda oyunlar oynar akşam ezanı okunmadan oyunu bırakıp evlere gelmezlerdi.Eşler birbirleri ile muhabbet eder ailecek iletişim kanallarını canlı tutmayı bilirlerdi.   Bizim zamanımızda.... deyip geçmişe rahmet okutturan ne demek istiyor demeden’eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı’diyerek gülüp geçmek olmaz.’Tüfek icat edildi mertlik bozuldu’ sozüne atfen akıllı telefonlar icat olundu çok yetimizi kaybettik.Sokaktan alıp evde yanıbaşımızda daha güvende olur düşüncesiyle eline akıllı telefon,tablet veya bilgisayar verdiğimiz evlatlarımızı göz göre göre iletişim becerileri zayıf asosyal bireyler haline getirdik.Whatsupp,ınstagram,facebook gibi sosyal medya programları vasıtası birilerine nispet edercesine gittiğimiz tatiller aldığımız spor araba ,kazandığımız başarıları sergilemek neticesinde görgüsüzlüğümüzü gözler önüne serdik.Ödev yapacak diye ısrarına dayanamadığımız ergen evladınıza verdiğimiz telefonda google amca ile aralarında gecen konuşmaların ne olduğunu çocuklarımızda meydana gelen anormal davranışlar neticesinde öğrenebildik ve soluğu psikiyatri kliniğinde aldık.Haa unutmadan bir ekleme yapayım yetişkinler de google amcaya yanlış sorular sorabilir çocukları kontrol edemedik belki ama kendi kontrolümüzü sağlayalım.Çünkü google amca bilgi paylaşımı konusunda en comert hocalardan sadece biridir.Diğer bigi paylaşım programları da googleden geri kalmaz da neyse. Bir tavsiyedir,teknoloji zaralı mı değil mi sorularına bıçak kullanım şekliyle yanıt vermek yerinde olacaktır.Elma dilimlediğin bıçak hizmet ederken adam öldürdüğün bıçak yaşamın sonu oluverir. Cazibeli ekranlara gömülüp internet denizinde yüzerken google amcaya sorular sorarken dikkat edelim kirli bilgilerin olduğu bir havuz var boguluveririz hafizanallah.   Efendim,üzerinde düşünülesi anonim bir konu.Sürç i lisan ettiysek affola
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2020 - Cuma

ANNE,GOOGLE AMCAM YALAN SÖYLER Mİ,?

Çantamızda veya cebimizde bir organımızcasına taşıdığımız,yokluğunda ise yapayalnız kaldığımız,uzakları yakın etmekle kalmayıp aklımıza takılan herşeyi google amcaya sorma imkanı sağlayan aygıta akıllı telefon denir.
 
Bizim zamanımızda telefonlar sadece konuşmaya yarardı deyip iç geçirenlere nedendir? bu serzeniş derseniz mutlaka bir değil bir çok cevabı olacaktır.Biz ailecek torun tombalak oturur yemek  yer  muhabbet ederdik.Kahvehanede oturur iki lafın belini kırar,memleket meselelerini konuşur bir fincan kahveye kırk yıllık hatır yüklerdik.Mevlütlerde kandillerde lokmalar dökülür coluk çocuk sokaklarda oyunlar oynar akşam ezanı okunmadan oyunu bırakıp evlere gelmezlerdi.Eşler birbirleri ile muhabbet eder ailecek iletişim kanallarını canlı tutmayı bilirlerdi.
 
Bizim zamanımızda.... deyip geçmişe rahmet okutturan ne demek istiyor demeden’eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı’diyerek gülüp geçmek olmaz.’Tüfek icat edildi mertlik bozuldu’ sozüne atfen akıllı telefonlar icat olundu çok yetimizi kaybettik.Sokaktan alıp evde yanıbaşımızda daha güvende olur düşüncesiyle eline akıllı telefon,tablet veya bilgisayar verdiğimiz evlatlarımızı göz göre göre iletişim becerileri zayıf asosyal bireyler haline getirdik.Whatsupp,ınstagram,facebook gibi sosyal medya programları vasıtası birilerine nispet edercesine gittiğimiz tatiller aldığımız spor araba ,kazandığımız başarıları sergilemek neticesinde görgüsüzlüğümüzü gözler önüne serdik.Ödev yapacak diye ısrarına dayanamadığımız ergen evladınıza verdiğimiz telefonda google amca ile aralarında gecen konuşmaların ne olduğunu çocuklarımızda meydana gelen anormal davranışlar neticesinde öğrenebildik ve soluğu psikiyatri kliniğinde aldık.Haa unutmadan bir ekleme yapayım yetişkinler de google amcaya yanlış sorular sorabilir çocukları kontrol edemedik belki ama kendi kontrolümüzü sağlayalım.Çünkü google amca bilgi paylaşımı konusunda en comert hocalardan sadece biridir.Diğer bigi paylaşım programları da googleden geri kalmaz da neyse.
Bir tavsiyedir,teknoloji zaralı mı değil mi sorularına bıçak kullanım şekliyle yanıt vermek yerinde olacaktır.Elma dilimlediğin bıçak hizmet ederken adam öldürdüğün bıçak yaşamın sonu oluverir. Cazibeli ekranlara gömülüp internet denizinde yüzerken google amcaya sorular sorarken dikkat edelim kirli bilgilerin olduğu bir havuz var boguluveririz hafizanallah.
 
Efendim,üzerinde düşünülesi anonim bir konu.Sürç i lisan ettiysek affola
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.