yandex
Fatih KAYALAR
Köşe Yazarı
Fatih KAYALAR
 

ANTİVİRÜSÜMÜZ EVİMİZMİŞ

Yeni bir günden, karantina yaşamından selamlar.   Neden tedbirsiz iz diye yazmış olduğum köşe yazımın üstünden geçen  2.3 ay zamanın ardından sonra ,Pozitif tanısıyla tanışmak sürpriz olmasa gerek.   Evet arkadaşlar yapılan testler sonucu covid19  testim pozitif çıktı. Maske mesafe ve hijyen kuralından ödün vermemeye çalışsak da virüsle tanışmış olduk. 10 günlük uzun ama, hayat akışında  nokta bile olmayan bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip normal yaşantımıza devam edeceğiz inşallah.   Aileniz birlikte olmak ise bu sürecin en büyük avantajı.  Belki de iş hayatının ve hızlandırılmış günlerin bir süreliğine de olsa  yavaşlaması büyük bir fırsattır.   Her gün ailenle aynı kahvaltı sofrasına oturmak, geçmişe bakıp yaşanılan güzel günleri hatırlamak ve zamanın nasılda avucumuzun içinden kayıp gittiğini fark etmek karantinanın en güzel nimetlerinden bir kaçı.   Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bu  günlerde karantinaya düşmenin ön provası olarak görelim ve tedbirimizi ona göre alalım.   Her şeyin başı sağlık, sağlık olmadan özgürlüğünde bir anlamı olmadığını bilmeleyiz. Padişahımız Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında söylediği sözü ile sizleri Allaha emanet ediyorum  “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” sözünün kısaca anlamı na da değinecek olursak ; Hayat, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanır. Pek çok dert ve sıkıntı insanın karşısına çıkabilir. Ancak bütün bu problemler sağlık kadar önemli değildir. Tek bir nefesin bile değeri bilinmelidir. Bütün dünya insanın olsa bile sağlık olmayınca hiçbir önemi olmuyor, şeklindedir.   Sağlıcakla yaşayın selametle kalın. SELAM ALEYKÜM.
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2020 - Çarşamba

ANTİVİRÜSÜMÜZ EVİMİZMİŞ

Yeni bir günden, karantina yaşamından selamlar.

 

Neden tedbirsiz iz diye yazmış olduğum köşe yazımın üstünden geçen  2.3 ay zamanın ardından sonra ,Pozitif tanısıyla tanışmak sürpriz olmasa gerek.

 

Evet arkadaşlar yapılan testler sonucu covid19  testim pozitif çıktı.

Maske mesafe ve hijyen kuralından ödün vermemeye çalışsak da virüsle tanışmış olduk.

10 günlük uzun ama, hayat akışında  nokta bile olmayan bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip normal yaşantımıza devam edeceğiz inşallah.

 

Aileniz birlikte olmak ise bu sürecin en büyük avantajı.  Belki de iş hayatının ve hızlandırılmış günlerin bir süreliğine de olsa  yavaşlaması büyük bir fırsattır.

 

Her gün ailenle aynı kahvaltı sofrasına oturmak, geçmişe bakıp yaşanılan güzel günleri hatırlamak ve zamanın nasılda avucumuzun içinden kayıp gittiğini fark etmek karantinanın en güzel nimetlerinden bir kaçı.

 

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bu  günlerde karantinaya düşmenin ön provası olarak görelim ve tedbirimizi ona göre alalım.

 

Her şeyin başı sağlık, sağlık olmadan özgürlüğünde bir anlamı olmadığını bilmeleyiz. Padişahımız Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında söylediği sözü ile sizleri Allaha emanet ediyorum  “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” sözünün kısaca anlamı na da değinecek olursak ; Hayat, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanır. Pek çok dert ve sıkıntı insanın karşısına çıkabilir. Ancak bütün bu problemler sağlık kadar önemli değildir. Tek bir nefesin bile değeri bilinmelidir. Bütün dünya insanın olsa bile sağlık olmayınca hiçbir önemi olmuyor, şeklindedir.

 

Sağlıcakla yaşayın selametle kalın.

SELAM ALEYKÜM.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.