yandex
Fatih KAYALAR
Köşe Yazarı
Fatih KAYALAR
 

40 ÇESİT BELA = FAİZ

Bu hafta ki yazımız  faiz ile ilgili arkadaşlar. Ne yazık ki dindar gençlik yetiştirme amacıyla çıkılıp dini dar bir ortama gelmiş bulunmaktayız. Yüce Allah’ın haram kıldığı faiz mikrobu bu dönemde kendimizi ve en yakınlarımızı kanser gibi sarmakla kalmayıp bütün hücrelerimize yerleşmiştir.   Bakara suresi  275. Ayette Allahuteala bizi uyarmamışıydı. Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.   Ap açık uyarılan biz ler neden bu mikrobu savunur hale gelip birde dünya gerçeği gibi görüp Allaha karşi savaş açıyoruz. Haşa biz, Bizi yaratandan daha mı iyi biliyoruz. Tabiki de biz hiç bir şeyiz.Her şey Allah ın ol demesiyle yada yok ol demesine bağlı iken bu savaşı neden açıyoruz. Ahmed b. Hanbel Abdullah b. Hanzale’den rivayet edildiği hadis te ise “Kişinin bilerek yediği bir dirhem riba, otuzaltı zinadan eşeddir  daha şiddetlidir.” Bu hadis i şerifin daha neyi açıklamasını bekliyoruz. Bankanın önünden geçmekten korkan, gölgesinde serinlemekten kaçan ve kor ateşi elinde tutmak gibi deyimlerle neslimizi yetiştiren Hacı emmilere ne oldu. Onların torunları neden bu halde? bizi  Bu hale sistemin hocalarımı, yoksa sistemin kendisi mi getirmişti. Rahmetli Erbakan hocamız ın da dediği gibi  Faiz 40 çeşit belanın mikrobudur sözü ne kadar doğru ve anlamlı bir tespitti.   Ev de ki huzursuzluk,Kazanılan para nın bereketsizliği,  çocuklar daki yetinmeme şımarma, moruk bana para ver  nesli yoksa bu mikroplardan bir kısmımıydı ? Özümüze dönelim kardeşlerim.Dünya malı, gösteriş , zevk ve sefa için ahiretimizi karartmaya değmez. Allah kurtuluşa eren salih ve salihalardan eylesin bizi ve neslimizi inşallah. Allaha emanet olun. Helal 1 liranın haram 2 liradan büyük olduğu nu anlayan ve anlatan mücahid ve mücahidelere Selam OLSUN.
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2020 - Pazartesi

40 ÇESİT BELA = FAİZ

Bu hafta ki yazımız  faiz ile ilgili arkadaşlar.

Ne yazık ki dindar gençlik yetiştirme amacıyla çıkılıp dini dar bir ortama gelmiş bulunmaktayız. Yüce Allah’ın haram kıldığı faiz mikrobu bu dönemde kendimizi ve en yakınlarımızı kanser gibi sarmakla kalmayıp bütün hücrelerimize yerleşmiştir.

 

Bakara suresi  275. Ayette Allahuteala bizi uyarmamışıydı.

Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.

 

Ap açık uyarılan biz ler neden bu mikrobu savunur hale gelip birde dünya gerçeği gibi görüp Allaha karşi savaş açıyoruz. Haşa biz, Bizi yaratandan daha mı iyi biliyoruz.

Tabiki de biz hiç bir şeyiz.Her şey Allah ın ol demesiyle yada yok ol demesine bağlı iken bu savaşı neden açıyoruz.

Ahmed b. Hanbel Abdullah b. Hanzale’den rivayet edildiği hadis te ise

“Kişinin bilerek yediği bir dirhem riba, otuzaltı zinadan eşeddir  daha şiddetlidir.”

Bu hadis i şerifin daha neyi açıklamasını bekliyoruz.

Bankanın önünden geçmekten korkan, gölgesinde serinlemekten kaçan ve kor ateşi elinde tutmak gibi deyimlerle neslimizi yetiştiren Hacı emmilere ne oldu. Onların torunları neden bu halde? bizi  Bu hale sistemin hocalarımı, yoksa sistemin kendisi mi getirmişti.

Rahmetli Erbakan hocamız ın da dediği gibi  Faiz 40 çeşit belanın mikrobudur sözü ne kadar doğru ve anlamlı bir tespitti.

 

Ev de ki huzursuzluk,Kazanılan para nın bereketsizliği,  çocuklar daki yetinmeme şımarma, moruk bana para ver  nesli yoksa bu mikroplardan bir kısmımıydı ?

Özümüze dönelim kardeşlerim.Dünya malı, gösteriş , zevk ve sefa için ahiretimizi karartmaya değmez.

Allah kurtuluşa eren salih ve salihalardan eylesin bizi ve neslimizi inşallah. Allaha emanet olun. Helal 1 liranın haram 2 liradan büyük olduğu nu anlayan ve anlatan mücahid ve mücahidelere Selam OLSUN.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yakup TOKGÖZ
(05.08.2023 13:47 - #72336)
Allah razı olsun.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.