yandex

Uzmanlar: D vitamini Kovid-19'dan korumuyor fazlası zararlı!

SAĞLIK 17.12.2020 - 14:50, Güncelleme: 17.12.2020 - 14:50 7144+ kez okundu.
 

Uzmanlar: D vitamini Kovid-19'dan korumuyor fazlası zararlı!

Uzmanlar, D vitamini kullanmanın koronavirüsü önlediğine veya tedavi ettiğine yönelik kanıt olmadığını açıkladı.

Son zamanlarda pandemiyle birlikte artan vitamin tüketimiyle ilgili yeni bir rapor ortaya çıktı. Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü'nde uzmanlar, D vitamini kullanmanın Kovid-19'u önlediğine veya tedavi ettiğine yönelik "yeterli kanıt bulunmadığını" açıkladı.   D VİTAMİNİNİN FAZLASI ZARAR Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü, İngiltere Halk Sağlığı Kurumu ve Beslenmeyle ilgili Bilimsel Danışma Kurulunca, D vitamininin Kovid-19’la ilişkisiyle ilgili yeni bir değerlendirme  yayımlandı. Rapora göre, D vitamininin Kovid-19’a karşı etkilerini ortaya koymak için daha fazla yüksek kalitede randomize kontrollü çalışmaların yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen bildiride, uzun süre, yüksek dozda alınan D vitamininin vücutta kalsiyum birikmesine yol açacağı, bu nedenle kemiklerin zayıflayabileceği ve böbrek ve kalbin zarar görebileceği uyarısında bulundu. NICE yönergeler merkezi direktörü Dr. Paul Chrisp, şu anda Kovid-19’un önlenmesi ve tedavisinde D vitaminini önermek için yeterli kanıt olmadığını kaydederken, halka yine de İngiliz hükümetinin D vitaminin kullanılmasına yönelik tavsiyesine uyması çağrısında bulundu.
Uzmanlar, D vitamini kullanmanın koronavirüsü önlediğine veya tedavi ettiğine yönelik kanıt olmadığını açıkladı.

Son zamanlarda pandemiyle birlikte artan vitamin tüketimiyle ilgili yeni bir rapor ortaya çıktı. Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü'nde uzmanlar, D vitamini kullanmanın Kovid-19 etiketli tüm içerik için tıklayınız">Kovid-19'u önlediğine veya tedavi ettiğine yönelik "yeterli kanıt bulunmadığını" açıkladı.

 

D VİTAMİNİNİN FAZLASI ZARAR

Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü, İngiltere Halk Sağlığı Kurumu ve Beslenmeyle ilgili Bilimsel Danışma Kurulunca, D vitamininin Kovid-19’la ilişkisiyle ilgili yeni bir değerlendirme  yayımlandı. Rapora göre, D vitamininin Kovid-19’a karşı etkilerini ortaya koymak için daha fazla yüksek kalitede randomize kontrollü çalışmaların yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen bildiride, uzun süre, yüksek dozda alınan D vitamininin vücutta kalsiyum birikmesine yol açacağı, bu nedenle kemiklerin zayıflayabileceği ve böbrek ve kalbin zarar görebileceği uyarısında bulundu.

NICE yönergeler merkezi direktörü Dr. Paul Chrisp, şu anda Kovid-19’un önlenmesi ve tedavisinde D vitaminini önermek için yeterli kanıt olmadığını kaydederken, halka yine de İngiliz hükümetinin D vitaminin kullanılmasına yönelik tavsiyesine uyması çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.