yandex

Türkiye'de bir ilk! Koronavirüs testi yaptırmayan şehre giremeyecek

SAĞLIK (MG) - Milli Gazete | 26.12.2020 - 02:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 02:26 1983+ kez okundu.
 

Türkiye'de bir ilk! Koronavirüs testi yaptırmayan şehre giremeyecek

Kırklareli Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kente girişlerde Covid-19 testi yaptırmayı zorunlu kıldı.

Kırklareli'nde şehre girmek isteyen vatandaşlara koronavirüs testi zorunlu hale getirildi. Kısıtlama ve yasaklar sonrası Kırklareli ilinde koronavirüs vakalrında azalma olmuştu. Türkiye'de ilk olacak karar alınarak Kırklareli'nde koronavirüs testi zorunluk oldu. Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş yapmak isteyen vatandaşları koronavirüs testi uygulanması yönünde karar aldı. Geçtiğimiz aylarda yoğun vaka artışının yaşandığı ve kısıtlamalarla birlikte vaka sayılarında düşüş gözlendiği belirtilen Kırklareli’nde, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, virüsle mücadele kapsamında Türkiye’de ilk niteliği taşıyan bir karar aldı. Açıklanan karar kapsamında kente giriş yapmak isteyen kişilere koronavirüsle mücadele kapsamında Covid-19 tarama testi yapılmasına karar verildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu sadece şehre girmek isteyen kişilere değil, başta Vefa Sosyal Destek Grupları olmak üzere çeşitli meslek kollarına da virüs testi yapılması kararı aldı. Karar kapsamında Kırklareli’nde faaliyet gösteren berberler, kuaförler, güzellik ve bakım merkezi çalışanları, kuryeleri dahil kargo firması çalışanları, paket servis hizmeti vermekte olan iş yerlerinin kuryeler dahil tüm çalışanları, taksi şoförleri, şehir içi otobüslerin ve işçi servislerinin şoförleri ile Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri de korona virüs tarama testine tabi tutulacak. Öte yandan alınan bir diğer karar da apartman ve site sakinlerini ilgilendirdi. Bu kapsamda Kırklareli genelinde site ve apartman genel kurul toplantıları Şubat ayı sonuna kadar ertelendi.
Kırklareli Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kente girişlerde Covid-19 testi yaptırmayı zorunlu kıldı.

Kırklareli'nde şehre girmek isteyen vatandaşlara Koronavirüs etiketli tüm içerik için tıklayınız">koronavirüs testi zorunlu hale getirildi. Kısıtlama ve yasaklar sonrası Kırklareli ilinde koronavirüs vakalrında azalma olmuştu. Türkiye'de ilk olacak karar alınarak Kırklareli'nde koronavirüs testi zorunluk oldu.

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş yapmak isteyen vatandaşları koronavirüs testi uygulanması yönünde karar aldı.

Geçtiğimiz aylarda yoğun vaka artışının yaşandığı ve kısıtlamalarla birlikte vaka sayılarında düşüş gözlendiği belirtilen Kırklareli’nde, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, virüsle mücadele kapsamında Türkiye’de ilk niteliği taşıyan bir karar aldı.
Açıklanan karar kapsamında kente giriş yapmak isteyen kişilere koronavirüsle mücadele kapsamında Covid-19 tarama testi yapılmasına karar verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu sadece şehre girmek isteyen kişilere değil, başta Vefa Sosyal Destek Grupları olmak üzere çeşitli meslek kollarına da virüs testi yapılması kararı aldı. Karar kapsamında Kırklareli’nde faaliyet gösteren berberler, kuaförler, güzellik ve bakım merkezi çalışanları, kuryeleri dahil kargo firması çalışanları, paket servis hizmeti vermekte olan iş yerlerinin kuryeler dahil tüm çalışanları, taksi şoförleri, şehir içi otobüslerin ve işçi servislerinin şoförleri ile Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri de korona virüs tarama testine tabi tutulacak.

Öte yandan alınan bir diğer karar da apartman ve site sakinlerini ilgilendirdi. Bu kapsamda Kırklareli genelinde site ve apartman genel kurul toplantıları Şubat ayı sonuna kadar ertelendi.

Kırklareli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.