yandex

Merkez Bankası verilerine göre rezervler yine azaldı

EKONOMİ (MG) - Milli Gazete | 28.04.2021 - 20:49, Güncelleme: 28.04.2021 - 20:49 2874+ kez okundu.
 

Merkez Bankası verilerine göre rezervler yine azaldı

Merkez Bankası verilerine göre rezervler yine azaldı. Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, martta bir önceki aya göre yüzde 9 azalarak 86,7 milyar dolar oldu.

Kamuoyunda Merkez Bankası rezervlerinden eksilen 128 milyar dolarla ilgili tartışmalar sürerken, MB'den yapılan açıklamada, mart ayı rezerv varlıkları geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 9 azaldı ve 86.7 milyar dolar oldu. Aynı dönemde döviz varlıkları ise yüzde 12.9 oranında geriledi ve 46.2 milyar dolara indi. MB, 2021 yılı mart ayına ilişkin 'Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri' verilerini kamuoyu ile paylaştı. MB'nin altın cinsinden rezerv varlıkları ise yüzde 4.3 geriledi ve 38.9 milyar dolara düştü. Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası'nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) martta bir önceki aya göre yüzde 12.5 azalarak 26.8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu tutarın 21.4 milyar doları anapara, 5.4 milyar doları faizden oluştu. Bu dönemde, Merkez Bankası'nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 59.8 milyar dolar düzeyinden gerçekleşirken, söz konusu tutarın 20.7 milyar doları bir ay vadeli olarak kayıtlara geçti. Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluştu. Söz konusu yükümlülükler martta bir önceki aya göre yüzde 7.1 azalarak 45.9 milyar dolar oldu.
Merkez Bankası verilerine göre rezervler yine azaldı. Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, martta bir önceki aya göre yüzde 9 azalarak 86,7 milyar dolar oldu.

Kamuoyunda Merkez Bankası rezervlerinden eksilen 128 milyar dolarla ilgili tartışmalar sürerken, MB'den yapılan açıklamada, mart ayı rezerv varlıkları geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 9 azaldı ve 86.7 milyar dolar oldu. Aynı dönemde döviz varlıkları ise yüzde 12.9 oranında geriledi ve 46.2 milyar dolara indi.

MB, 2021 yılı mart ayına ilişkin 'Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri' verilerini kamuoyu ile paylaştı.

MB'nin altın cinsinden rezerv varlıkları ise yüzde 4.3 geriledi ve 38.9 milyar dolara düştü.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası'nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) martta bir önceki aya göre yüzde 12.5 azalarak 26.8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu tutarın 21.4 milyar doları anapara, 5.4 milyar doları faizden oluştu.

Bu dönemde, Merkez Bankası'nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 59.8 milyar dolar düzeyinden gerçekleşirken, söz konusu tutarın 20.7 milyar doları bir ay vadeli olarak kayıtlara geçti.

Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluştu. Söz konusu yükümlülükler martta bir önceki aya göre yüzde 7.1 azalarak 45.9 milyar dolar oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.