yandex

Koronavirüs aşısı pandemiyi bitirdi mi?

GÜNDEM 16.01.2021 - 08:31, Güncelleme: 16.01.2021 - 08:31 3067+ kez okundu.
 

Koronavirüs aşısı pandemiyi bitirdi mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, aşının pandemiye olan etkisini yazdı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama perşembe gününden itibaren başladı. Hürriyet gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, aşının pandemiye olan etkisini yazdı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu. Müftüoğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:  AŞI GELDİ, PANDEMİ BİTTİ Mİ? Hayır, bitmedi! Bilelim ki aşı pandemiyi baskılayacak, kontrol altına almamızı sağlayacak bir numaralı seçenektir. Ama yine bilelim ki aşılama sonrasında da virüs bizimle birlikte olmaya devam edecek, etkisini muhtemelen “düşük profilli bir kış enfeksiyonu” şeklinde sürdürmeye devam edecektir. Tabii ki daha iyi bir ihtimal de var: Önceki SARS virüsü saldırısında olduğu gibi, bu virüs de kendiliğinden olumlu yönde mutasyonlara uğrayıp ortadan kaybolabilir. Ama görünen o ki bu çok küçük bir ihtimaldir. Ve yine görünen o ki virüs gezegenimizde varlığını sürdürmeye devam edecek, bir kış enfeksiyonu olarak bizimle birlikte yaşamını sürdürecektir. Ne var ki elimizde bu kadar fazla aşı seçeneği ve destek ilacı olduğu sürece önümüzdeki yıllarda bu virüsten korkmamızı gerektirecek bir durumun olmayacağı da aşikârdır. KAYNAK: HÜRRİYET
Hürriyet gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, aşının pandemiye olan etkisini yazdı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama perşembe gününden itibaren başladı. Hürriyet gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, aşının pandemiye olan etkisini yazdı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu. Müftüoğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle: 

AŞI GELDİ, PANDEMİ BİTTİ Mİ?

Hayır, bitmedi! Bilelim ki aşı pandemiyi baskılayacak, kontrol altına almamızı sağlayacak bir numaralı seçenektir. Ama yine bilelim ki aşılama sonrasında da virüs bizimle birlikte olmaya devam edecek, etkisini muhtemelen “düşük profilli bir kış enfeksiyonu” şeklinde sürdürmeye devam edecektir. Tabii ki daha iyi bir ihtimal de var: Önceki SARS virüsü saldırısında olduğu gibi, bu virüs de kendiliğinden olumlu yönde mutasyonlara uğrayıp ortadan kaybolabilir. Ama görünen o ki bu çok küçük bir ihtimaldir. Ve yine görünen o ki virüs gezegenimizde varlığını sürdürmeye devam edecek, bir kış enfeksiyonu olarak bizimle birlikte yaşamını sürdürecektir. Ne var ki elimizde bu kadar fazla aşı seçeneği ve destek ilacı olduğu sürece önümüzdeki yıllarda bu virüsten korkmamızı gerektirecek bir durumun olmayacağı da aşikârdır.

KAYNAK: HÜRRİYET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.