yandex

Konya'da tarlalardaki göçmen leylekler balıkla besleniyor

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 20.04.2021 - 13:39, Güncelleme: 20.04.2021 - 13:39 2751+ kez okundu.
 

Konya'da tarlalardaki göçmen leylekler balıkla besleniyor

Karatay Hayvanat Bahçesi'nin sokak hayvanlarını besleme ekipleri, kente gelen ve tarlalarda konaklayan göçmen leyleklerin balıkla beslenmesine yardımcı oluyor.

Leyleklerin İç Anadolu Bölgesi geneline gelmesiyle, kent genelindeki göçmen kuşların beslenmesi için harekete geçildi. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde sokak hayvanlarını beslemek için kurulan özel ekipler, tarlalarda konaklayan leyleklere balık bıraktı. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Fatih Altay, göçmen kuşların mevsimsel şartların değişmesiyle birlikte göç yolları dışında da konaklama yaptığına dikkat çekti. Konya'nın, göçmen kuşların bu mevsimde en sık ziyaret ettiği şehirlerden biri olduğunu ifade eden Altay, "Hava şartlarının bu yıl biraz daha farklı seyretmesiyle leylekler de konaklama yapacakları alanları seçmekte zorlandılar ve bazı boş tarlalara gelmeye başladılar. Hayvanları beslemek üzere kurulan ekiplerimiz, leyleklere de balık bırakıyor." diye konuştu.  
Karatay Hayvanat Bahçesi'nin sokak hayvanlarını besleme ekipleri, kente gelen ve tarlalarda konaklayan göçmen leyleklerin balıkla beslenmesine yardımcı oluyor.

Leyleklerin İç Anadolu Bölgesi geneline gelmesiyle, kent genelindeki göçmen kuşların beslenmesi için harekete geçildi.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde sokak hayvanlarını beslemek için kurulan özel ekipler, tarlalarda konaklayan leyleklere balık bıraktı.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Fatih Altay, göçmen kuşların mevsimsel şartların değişmesiyle birlikte göç yolları dışında da konaklama yaptığına dikkat çekti.

Konya'nın, göçmen kuşların bu mevsimde en sık ziyaret ettiği şehirlerden biri olduğunu ifade eden Altay, "Hava şartlarının bu yıl biraz daha farklı seyretmesiyle leylekler de konaklama yapacakları alanları seçmekte zorlandılar ve bazı boş tarlalara gelmeye başladılar. Hayvanları beslemek üzere kurulan ekiplerimiz, leyleklere de balık bırakıyor." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.