yandex

Doğu Türkistanlı çocukların kimi kampta kimi Çinlilerin evinde

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 23.04.2021 - 20:46, Güncelleme: 23.04.2021 - 20:46 3509+ kez okundu.
 

Doğu Türkistanlı çocukların kimi kampta kimi Çinlilerin evinde

Doğu Türkistanlı çocukların çilesi bitmek bilmiyor. Kimi asimilasyon kampında kimi Çinli bireylerin elinde bulunuyor

Uluslararası Doğu Türkistan STK’ları Birliği’nin açıklamasına göre bir milyonu aşkın Doğu Türkistanlı çocuk, Çinlileştirme Çocuk kamplarında, tam zamanlı asimile ve yozlaştırma eğitimleriyle tıpkı bir Çinliymiş gibi yetiştiriliyor. Ebeveynleri şehit edilen çocuklar ise Çinli yerleşimcilere evlat edindirilmiş vaziyette bulunuyor. Uluslararası Doğu Türkistan STK’ları Birliği, Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere ilişkin açıklamada bulundu. Doğu Türkistanlı çocukların yaşadığı zulümlerin aktarıldığı açıklamada, "Doğu Türkistanlı çocuklar egemenliği yok edilen vatanında mutsuz, mahkûm ve mazlum hayatı sürdürmektedir. Çin’in uzun zamandır sürdürmekte olduğu Doğum kontrolü politikası kapsamında uygulanan zorunlu kürtajlar neticesinde her sene yüz binlerce daha doğmamış bebekler öldürülmektedir. 2017 yılından başlayan zorla kısırlaştırma planı kapsamında belgelere göre doğurma yaşındaki 80% bayan kısırlaştırılması hedeflenmiştir. Doğmuş çocuklar bile Çin’in kanlı elinden kurtulmuş değillerdir. 2016 yılında çıkarılan yeni yasa ile okullarda Çince hariç tüm diller yasaklanmıştır. Bu minvalde anaokulundan 12.sınıfa kadar gerçekleşen Çin’in “mecburi maarif” adı altındaki eğitim sistemiyle Doğu Türkistanlı çocuklar, Türk ve İslam medeniyetinden, ana dilinden, dininden, tarihinden uzaklaştırılarak, Çin ulusal kimliğini benimsemesi için milli kimliğinden arındırılmaktadır. Öğrencilerin okullarda kendi ana dilini konuşması ve öğrenmesi suç addedilmiş ve Derslik kitaplarında Doğu Türkistan milli kimliğine tamamen zıt içeriklerle tasarlanmıştır." denildi. ULUSLARARASI KURUM VE KURULUŞLARA HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI Doğu Türkistanlı çocukların içerisinde bulunduğu acı tabloya dair yapılan açıklamada, toplama kamplarına alınan ebeveynlerin geride bıraktığı bir milyonu aşkın Doğu Türkistanlı masum çocuğun Çinlileştirme Çocuk kamplarında, tam zamanlı asimile ve yozlaştırma eğitimleriyle tıpkı bir Çinliymiş gibi yetiştirildiği kaydedildi. Ayrıca ebeveynleri şehit edilen çocukların da Çinli yerleşimcilere evlat edindirilmiş vaziyette olduğu belirtildi. Söz konusu açıklamada, "Uluslararası kurum ve kuruluşları, özellikle Türkiye devleti ve milletini, diğer çocuklar ile çağdaş ama bahtı kara, geleceği meçhul olan Doğu Türkistanlı çocukların haklarını korumak için harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Doğu Türkistanlı çocukların çilesi bitmek bilmiyor. Kimi asimilasyon kampında kimi Çinli bireylerin elinde bulunuyor

Uluslararası Doğu Türkistan STK’ları Birliği’nin açıklamasına göre bir milyonu aşkın Doğu Türkistanlı çocuk, Çinlileştirme Çocuk kamplarında, tam zamanlı asimile ve yozlaştırma eğitimleriyle tıpkı bir Çinliymiş gibi yetiştiriliyor. Ebeveynleri şehit edilen çocuklar ise Çinli yerleşimcilere evlat edindirilmiş vaziyette bulunuyor.

Uluslararası Doğu Türkistan STK’ları Birliği, Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere ilişkin açıklamada bulundu. Doğu Türkistanlı çocukların yaşadığı zulümlerin aktarıldığı açıklamada, "Doğu Türkistanlı çocuklar egemenliği yok edilen vatanında mutsuz, mahkûm ve mazlum hayatı sürdürmektedir. Çin’in uzun zamandır sürdürmekte olduğu Doğum kontrolü politikası kapsamında uygulanan zorunlu kürtajlar neticesinde her sene yüz binlerce daha doğmamış bebekler öldürülmektedir. 2017 yılından başlayan zorla kısırlaştırma planı kapsamında belgelere göre doğurma yaşındaki 80% bayan kısırlaştırılması hedeflenmiştir. Doğmuş çocuklar bile Çin’in kanlı elinden kurtulmuş değillerdir. 2016 yılında çıkarılan yeni yasa ile okullarda Çince hariç tüm diller yasaklanmıştır. Bu minvalde anaokulundan 12.sınıfa kadar gerçekleşen Çin’in “mecburi maarif” adı altındaki eğitim sistemiyle Doğu Türkistanlı çocuklar, Türk ve İslam medeniyetinden, ana dilinden, dininden, tarihinden uzaklaştırılarak, Çin ulusal kimliğini benimsemesi için milli kimliğinden arındırılmaktadır. Öğrencilerin okullarda kendi ana dilini konuşması ve öğrenmesi suç addedilmiş ve Derslik kitaplarında Doğu Türkistan milli kimliğine tamamen zıt içeriklerle tasarlanmıştır." denildi.

ULUSLARARASI KURUM VE KURULUŞLARA HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

Doğu Türkistanlı çocukların içerisinde bulunduğu acı tabloya dair yapılan açıklamada, toplama kamplarına alınan ebeveynlerin geride bıraktığı bir milyonu aşkın Doğu Türkistanlı masum çocuğun Çinlileştirme Çocuk kamplarında, tam zamanlı asimile ve yozlaştırma eğitimleriyle tıpkı bir Çinliymiş gibi yetiştirildiği kaydedildi. Ayrıca ebeveynleri şehit edilen çocukların da Çinli yerleşimcilere evlat edindirilmiş vaziyette olduğu belirtildi. Söz konusu açıklamada, "Uluslararası kurum ve kuruluşları, özellikle Türkiye devleti ve milletini, diğer çocuklar ile çağdaş ama bahtı kara, geleceği meçhul olan Doğu Türkistanlı çocukların haklarını korumak için harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.