yandex

Düşündüren görüntüler... Şanlıurfa'da patates-soğan izdihamı yaşandı

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 18.04.2021 - 11:56, Güncelleme: 18.04.2021 - 11:56 2994+ kez okundu.
 

Düşündüren görüntüler... Şanlıurfa'da patates-soğan izdihamı yaşandı

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz patates-soğan dağıtımında izdiham yaşandı. Tepki çeken görüntüler sonrası Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticinin deposunda kalan patates ve soğanlar maliyet fiyatına satın alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara patates, soğan dağıtılmasına karar verildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates çuvalları şeklinde dağıtılmaya başlandı. Şanlıurfa’da ise düşündüren görüntüler yaşandı. Eyyubiye’de bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihama neden oldu. Salgın kurallarının ihlal edildiği dağıtıma vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Eyyubiye Çamlık Düğün Salonu önüne park eden kamyondan dağıtım gerçekleştirildi. Dağıtım sırasında bedava patates ve soğanlar için izdiham yaşandığı görüldü. Ayrıca vatandaşlar izdihamla birlikte maske ve mesafe kurallarını hiçe saydı. Bazı vatandaşların ise yere düşen patates ve soğanları toplamaya çalıştığı anlar da kameraya yansıdı. Yaşananları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan vatandaşın, “Bir kamyonu 3 dakikada bitirdiler” dediği duyuldu. VALİLİK: PERSONEL HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI Şanlıurfa Valiliği, Eyyubiye ilçesinde patates dağıtımında izdiham yaşandığı görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması sonrası yazılı açıklama yapıp ilgili personel hakkında işlem başlatıldığını duyurdu. Valilik açıklamasında şunları kaydetti: "İlçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir."    
Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz patates-soğan dağıtımında izdiham yaşandı. Tepki çeken görüntüler sonrası Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticinin deposunda kalan patates ve soğanlar maliyet fiyatına satın alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara patates, soğan dağıtılmasına karar verildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates çuvalları şeklinde dağıtılmaya başlandı. Şanlıurfa’da ise düşündüren görüntüler yaşandı. Eyyubiye’de bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihama neden oldu. Salgın kurallarının ihlal edildiği dağıtıma vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Eyyubiye Çamlık Düğün Salonu önüne park eden kamyondan dağıtım gerçekleştirildi. Dağıtım sırasında bedava patates ve soğanlar için izdiham yaşandığı görüldü. Ayrıca vatandaşlar izdihamla birlikte maske ve mesafe kurallarını hiçe saydı. Bazı vatandaşların ise yere düşen patates ve soğanları toplamaya çalıştığı anlar da kameraya yansıdı.

Yaşananları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan vatandaşın, “Bir kamyonu 3 dakikada bitirdiler” dediği duyuldu.

VALİLİK: PERSONEL HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Şanlıurfa Valiliği, Eyyubiye ilçesinde patates dağıtımında izdiham yaşandığı görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması sonrası yazılı açıklama yapıp ilgili personel hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.

Valilik açıklamasında şunları kaydetti:

"İlçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir."

 

 

Şanlıurfa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.