yandex

Bangaldeş'de zam isteyen işçilere polis ateş açtı! 4 kişi öldü

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 18.04.2021 - 01:48, Güncelleme: 18.04.2021 - 01:48 2739+ kez okundu.
 

Bangaldeş'de zam isteyen işçilere polis ateş açtı! 4 kişi öldü

Bangladeş'in güneydoğusunda Çin destekli bir elektrik santralinde çalışan ve maaşlarında artış talep eden işçilere polisin ateş açması sonucu, 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Bangladeş'in güneydoğusundaki Çin destekli kömür yakıtlı bir elektrik santralinde maaş artışı talep eden işçilere polis ateş açtı. Olayda en az dört kişi vurularak öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı. Bangladeş polis yetkilisi Azizul İslam yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin, Chittagong'da yapım aşamasında olan elektrik santralinde maaş zammı talep eden işçilerin kendilerine saldırması sonucu ateş açmak zorunda kaldığını söyledi. "Durumu kontrol etmeye çalışıyoruz." diyen İslam, yaralılar arasında en az altı polis personelinin de bulunduğunu da sözlerine ekledi. Başkent Dakka'nın 265 km (165 mil) güneydoğusunda yer alan 2,4 milyar dolarlık enerji santrali, Pekin'in Dakka ile daha yakın ilişkiler kurmak için önemli dış yatırımlarından birisi olarak görülüyor. 2016 yılında Bangladeşli S Alam Group elektrik santralinin inşaatı için Çinli SEPCOIII Electric Power Construction ile anlaşma imzaladı. O yıl, elektrik santralinin inşaatı için karşı çıkan dört gösterici, çevik kuvvet polislerinin yine ateş açması sonucu öldürülmüştü.
Bangladeş'in güneydoğusunda Çin destekli bir elektrik santralinde çalışan ve maaşlarında artış talep eden işçilere polisin ateş açması sonucu, 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Bangladeş'in güneydoğusundaki Çin destekli kömür yakıtlı bir elektrik santralinde maaş artışı talep eden işçilere polis ateş açtı. Olayda en az dört kişi vurularak öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Bangladeş polis yetkilisi Azizul İslam yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin, Chittagong'da yapım aşamasında olan elektrik santralinde maaş zammı talep eden işçilerin kendilerine saldırması sonucu ateş açmak zorunda kaldığını söyledi.

"Durumu kontrol etmeye çalışıyoruz." diyen İslam, yaralılar arasında en az altı polis personelinin de bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Başkent Dakka'nın 265 km (165 mil) güneydoğusunda yer alan 2,4 milyar dolarlık enerji santrali, Pekin'in Dakka ile daha yakın ilişkiler kurmak için önemli dış yatırımlarından birisi olarak görülüyor. 2016 yılında Bangladeşli S Alam Group elektrik santralinin inşaatı için Çinli SEPCOIII Electric Power Construction ile anlaşma imzaladı.

O yıl, elektrik santralinin inşaatı için karşı çıkan dört gösterici, çevik kuvvet polislerinin yine ateş açması sonucu öldürülmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.