yandex

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den peş peşe kritik uyarılar...

GÜNDEM (MG) - Milli Gazete | 03.03.2021 - 12:17, Güncelleme: 03.03.2021 - 13:48 3289+ kez okundu.
 

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den peş peşe kritik uyarılar...

Hava durumu için Meteoroloji'den aktarılan son dakika haberine göre yurdun bazı kesimlerinde hava karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde geçecek.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkemiz genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek.  Marmara, Ege ve İç Anadolu'da 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Büyük bölümü parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Kahramanmaraş dışında), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi, Balıkesir, Kütahya, Konya, Karaman, Sinop, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtildi. Yağışların; Balıkesir, Bilecik, Göller Yöresi, Konya, Karaman, Van ve Hakkari çevrelerinde karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu çığ tehlikesine karşı uyarıldı.   Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: EDİRNE -Parçalı ve çok bulutlu 1°C, 15°C  İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı 2°C, 11°C KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu -1°C, 13°C KOCAELİ Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı4°C, 11°C A.KARAHİSAR Parçalı bulutlu -2°C, 9°C DENİZLİ Parçalı bulutlu 4°C, 15°C İZMİR Parçalı bulutlu 5°C, 15°C MANİSA Parçalı bulutlu 5°C, 15°C   ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 9°C, 18°C ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10°C, 19°C HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 7°C, 16°C ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu 1°C, 11°C ANKARA Parçalı bulutlu -3°C, 12°C ÇANKIRI Parçalı bulutlu -2°C, 12°C ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 0°C, 9°C NEVŞEHİR Parçalı bulutlu-3°C, 10°C   BOLU Parçalı ve çok bulutlu -1°C, 7°C DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 4°C, 11°C KASTAMONU -Parçalı ve çok bulutlu 2°C, 7°C ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 5°C, 9°C AMASYA Parçalı ve çok bulutlu -1°C, 12°C RİZE Parçalı ve çok bulutlu, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 3°C, 11°C SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 4°C, 11°C TRABZON Parçalı ve çok bulutlu,Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 5°C, 10°C   ELAZIĞ Parçalı bulutlu 0°C, 13°C ERZURUM Parçalı bulutlu -12°C, 3°C KARS Parçalı bulutlu -11°C, 3°C VAN Parçalı bulutlu -3°C, 6°C
Hava durumu için Meteoroloji'den aktarılan son dakika haberine göre yurdun bazı kesimlerinde hava karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde geçecek.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkemiz genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek. 

Marmara, Ege ve İç Anadolu'da 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Büyük bölümü parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Kahramanmaraş dışında), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi, Balıkesir, Kütahya, Konya, Karaman, Sinop, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtildi.

Yağışların; Balıkesir, Bilecik, Göller Yöresi, Konya, Karaman, Van ve Hakkari çevrelerinde karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu çığ tehlikesine karşı uyarıldı.

 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

EDİRNE -Parçalı ve çok bulutlu 1°C, 15°C 
İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı 2°C, 11°C
KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu -1°C, 13°C
KOCAELİ Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı4°C, 11°C

A.KARAHİSAR Parçalı bulutlu -2°C, 9°C
DENİZLİ Parçalı bulutlu 4°C, 15°C
İZMİR Parçalı bulutlu 5°C, 15°C
MANİSA Parçalı bulutlu 5°C, 15°C

 

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 9°C, 18°C
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10°C, 19°C
HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 7°C, 16°C
ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu 1°C, 11°C

ANKARA Parçalı bulutlu -3°C, 12°C
ÇANKIRI Parçalı bulutlu -2°C, 12°C
ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 0°C, 9°C
NEVŞEHİR Parçalı bulutlu-3°C, 10°C

 

BOLU Parçalı ve çok bulutlu -1°C, 7°C
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 4°C, 11°C
KASTAMONU -Parçalı ve çok bulutlu 2°C, 7°C
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 5°C, 9°C

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu -1°C, 12°C
RİZE Parçalı ve çok bulutlu, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 3°C, 11°C
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 4°C, 11°C
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu,Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 5°C, 10°C

 

ELAZIĞ Parçalı bulutlu 0°C, 13°C
ERZURUM Parçalı bulutlu -12°C, 3°C
KARS Parçalı bulutlu -11°C, 3°C
VAN Parçalı bulutlu -3°C, 6°C

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.