yandex

Moskova'da Dağlık Karabağ görüşmesi

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 11.01.2021 - 18:46, Güncelleme: 11.01.2021 - 18:46 3932+ kez okundu.
 

Moskova'da Dağlık Karabağ görüşmesi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Moskova'da Dağlık Karabağ'ı görüşmek için bir araya geldi.

Putin, Kremlin Sarayı'ndaki görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Aliyev ve Paşinyan'a Moskova'ya geldikleri için teşekkür etti. Rusya Devlet Başkanı, "Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan tarafından varılan üçlü ateşkes anlaşması istikrarlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Dağlık Karabağ'daki durum sakin, 48 bin mülteci şimdiden bölgeye döndü." dedi. Bölgede 'engellerin kaldırılması' için çalışılacak Sınır hatlarının netleştirilmesi, barış gücü askerlerinin durumu gibi konularda ileriye dönük adımların belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Putin, üçlü bir çalışma grubunun ticaret, ulaşım ve ekonomi önündeki engellerin kaldırılması için çalışacağını belirtti. Rus lider, Aliyev ve Paşinyan ile görüşmesinin olumlu havada geçmesini ve Karabağ'daki durumun çözümüne katkıda bulunmasını umduğunu kaydetti.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Moskova'da Dağlık Karabağ'ı görüşmek için bir araya geldi.

Putin, Kremlin Sarayı'ndaki görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Aliyev ve Paşinyan'a Moskova'ya geldikleri için teşekkür etti.

Rusya Devlet Başkanı, "Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan tarafından varılan üçlü ateşkes anlaşması istikrarlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Dağlık Karabağ'daki durum sakin, 48 bin mülteci şimdiden bölgeye döndü." dedi.

Bölgede 'engellerin kaldırılması' için çalışılacak

Sınır hatlarının netleştirilmesi, barış gücü askerlerinin durumu gibi konularda ileriye dönük adımların belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Putin, üçlü bir çalışma grubunun ticaret, ulaşım ve ekonomi önündeki engellerin kaldırılması için çalışacağını belirtti.

Rus lider, Aliyev ve Paşinyan ile görüşmesinin olumlu havada geçmesini ve Karabağ'daki durumun çözümüne katkıda bulunmasını umduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.