yandex

Koronavirüs aşısı helal mi? Alimlerden ilk fetva

DÜNYA 27.12.2020 - 23:34, Güncelleme: 27.12.2020 - 23:34 2542+ kez okundu.
 

Koronavirüs aşısı helal mi? Alimlerden ilk fetva

Yeni Tip Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar helal mi? Dünya Müslüman Alimler Birliği aşılarla ilgili olarak fetva verdi.

Yeni Tip Koronavirüse karşı geliştirilen bazı aşılarda daha uzun süreli stoklanabilmesi için domuz içerikli ürünlerin kullanıldığı yönünde haberler gündeme gelmişti. Haberlerin ardından aşının helal olup olmadığı yönünde kafalarda soru işaretleri oluşmuştu. Dünya Müslüman Alimler Birliği Kovid-19 aşıları için ilk fetvayı verdi.   ZORUNLULUK VARSA DİNİ AÇIDAN KABUL GÖRÜR Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği tarafından yapılan yazılı açıklamada koronavirüs aşısının dini açıdan uygunluğu konusunda fetva verildi. Karadaği, açıklamasında "Tıp camiası, bu aşının belirli bir grup ve kişiler için gerekli olduğuna karar verirse bu, akıl ve beden sağlığının korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi açısından dini açıdan da kabul görür."  ifadeleriyle koronavirüs aşı için uzman onayına güvenmek gerektiğini belirtti. Hz. Muhammed'in "İslam'da zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur." hadisine dayanarak salgın durumunda tedavinin gerekli olduğu yönünde kararlar bulunduğuna değinen Karadaği, fetvaların da ancak ilim ehli tarafından verilebileceğini vurguladı.
Yeni Tip Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar helal mi? Dünya Müslüman Alimler Birliği aşılarla ilgili olarak fetva verdi.

Yeni Tip Koronavirüse karşı geliştirilen bazı aşılarda daha uzun süreli stoklanabilmesi için domuz içerikli ürünlerin kullanıldığı yönünde haberler gündeme gelmişti. Haberlerin ardından aşının helal olup olmadığı yönünde kafalarda soru işaretleri oluşmuştu.  Dünya Müslüman Alimler Birliği Kovid-19 aşıları için ilk fetvayı verdi.

 

ZORUNLULUK VARSA DİNİ AÇIDAN KABUL GÖRÜR

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği tarafından yapılan yazılı açıklamada Koronavirüs " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Koronavirüs etiketli tüm içerik için tıklayınız">koronavirüs aşısının dini açıdan uygunluğu konusunda fetva verildi. Karadaği, açıklamasında "Tıp camiası, bu aşının belirli bir grup ve kişiler için gerekli olduğuna karar verirse bu, akıl ve beden sağlığının korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi açısından dini açıdan da kabul görür."  ifadeleriyle koronavirüs " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> koronavirüs aşı için uzman onayına güvenmek gerektiğini belirtti.

Hz. Muhammed'in "İslam'da zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur." hadisine dayanarak salgın durumunda tedavinin gerekli olduğu yönünde kararlar bulunduğuna değinen Karadaği, fetvaların da ancak ilim ehli tarafından verilebileceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.