yandex

New York'taki ibadethanelere getirilen COVID-19 kısıtlaması iptal edildi

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 26.11.2020 - 19:55, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2343+ kez okundu.
 

New York'taki ibadethanelere getirilen COVID-19 kısıtlaması iptal edildi

ABD'nin New York eyaletinde, koronavirüs nedeniyle ibadethanelere getirilen kişi kısıtlaması, Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildi.

New York'ta din adamlarının, Vali Andrew Cuomo'nun ibadethanelerdeki COVID-19 önlemlerine karşı açtığı dava, ABD Yüksek Mahkemesinde görüldü. Yüksek Mahkemedeki 9 yargıcın 5'inin oyuyla, eyaletteki sinagog ve kiliselerde kişi kısıtlamasına gidilmesi yönündeki uygulama iptal edildi. Muhafazakar yargıçların duruşu etkili oldu Oylamada Amy Barrett'ın atanmasıyla sayıları artan muhafazakar yargıçların duruşunun etkili olduğu dikkati çekti. New York Valisi Cuomo, eyalette virüs vakalarının artışının durdurulması adına ibadethanelerde kişi kısıtlamasına gidilmesinin gerekli olduğunu savundu. "Burada bir çelişki var" Yüksek Mahkeme Yargıcı Neil Gorsuch ise karar metninde, "Valiye göre, kiliseye gitmek güvenli değil ama gidip yeni bir bisiklet ve yeni bir şişe şarap alabilirsiniz. Burada bir çelişki var." değerlendirmesinde bulundu.
ABD'nin New York eyaletinde, koronavirüs nedeniyle ibadethanelere getirilen kişi kısıtlaması, Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildi.

New York'ta din adamlarının, Vali Andrew Cuomo'nun ibadethanelerdeki COVID-19 önlemlerine karşı açtığı dava, ABD Yüksek Mahkemesinde görüldü.

Yüksek Mahkemedeki 9 yargıcın 5'inin oyuyla, eyaletteki sinagog ve kiliselerde kişi kısıtlamasına gidilmesi yönündeki uygulama iptal edildi.

Muhafazakar yargıçların duruşu etkili oldu

Oylamada Amy Barrett'ın atanmasıyla sayıları artan muhafazakar yargıçların duruşunun etkili olduğu dikkati çekti.

New York Valisi Cuomo, eyalette virüs vakalarının artışının durdurulması adına ibadethanelerde kişi kısıtlamasına gidilmesinin gerekli olduğunu savundu.

"Burada bir çelişki var"

Yüksek Mahkeme Yargıcı Neil Gorsuch ise karar metninde, "Valiye göre, kiliseye gitmek güvenli değil ama gidip yeni bir bisiklet ve yeni bir şişe şarap alabilirsiniz. Burada bir çelişki var." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.