yandex

Terör örgütü PKK, Sincar’daki gelir kaynaklarına saldırıyor

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 26.11.2020 - 10:49, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 2420+ kez okundu.
 

Terör örgütü PKK, Sincar’daki gelir kaynaklarına saldırıyor

TSK'nin Irak’ın kuzeyindeki yoğun operasyonları nedeniyle zor durumda kalan terör örgütü PKK, bölgenin gelir kaynaklarına yönelik saldırılarını artırarak IKBY yönetimini zayıflatmayı ve Sincar’da varlığını sürdürmeyi hedefliyor.

Terör örgütü PKK’nın Sincar Anlaşması’nı bozmaya yönelik çabalara giriştiği, bölgenin gelir kaynaklarına saldırarak IKBY yönetimini zayıflatmayı, Bağdat ile Erbil yönetimlerinin arasını açarak Sincar’da kalmayı sürdürmeye çalıştığı belirtildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Hükümeti ile Erbil arasında yapılan Sincar Anlaşması halkın evlerine dönmesinin ve Sincar’ın IKBY idaresine bağlanmasının yolunu açtı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle de iyice köşe sıkışan terör örgütü, Sincar Anlaşması’nı bozmaya yönelik çabalara girişti. Bölgenin gelir kaynaklarına yönelik saldırılarını artıran terör örgütünün IKBY yönetimini zayıflatmayı ve Bağdat ile Erbil’in arasını bozarak Sincar’da kalmayı sürdürmeye çalıştığı belirtildi. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle saklandıkları yerlerden çıkamayan terör örgütünün sözde yöneticilerinin, terör örgütünde artan kaçışlara engel olmak için farklı yolları denedikleri belirlendi. Sözde yöneticilerin daha önce kameraların önünde yaptıkları konuşmaların yerini ise artık nerede çekildiği belli olmayan görüntüler aldı. <a _blank"="" data-cke-saved-href="https://www.aa.com.tr/tr/dunya/teror-orgutu-pkk-sincarda-istikrarsizlik-unsuru-olmaya-devam-ediyor/2003382" href="https://www.aa.com.tr/tr/dunya/teror-orgutu-pkk-sincarda-istikrarsizlik-unsuru-olmaya-devam-ediyor/2003382" style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; opacity: 1; color: inherit !important; text-decoration-line: none !important; box-shadow: rgb(155, 232, 248) 0px -2px 0px inset, rgb(155, 232, 248) 0px -3px 0px inset !important;">Güvenlik kaynakları, bu durumun örgütün sözde elebaşlarının yaşadığı ölüm korkusunu iyice gözler önüne serdiğini belirtirken, örgütün artan çözülmeyi ve kaçışları azaltmak için her türlü çabayı gösterdiğinin kanıtı olarak da değerlendirdi.
TSK'nin Irak’ın kuzeyindeki yoğun operasyonları nedeniyle zor durumda kalan terör örgütü PKK, bölgenin gelir kaynaklarına yönelik saldırılarını artırarak IKBY yönetimini zayıflatmayı ve Sincar’da varlığını sürdürmeyi hedefliyor.

Terör örgütü PKK’nın Sincar Anlaşması’nı bozmaya yönelik çabalara giriştiği, bölgenin gelir kaynaklarına saldırarak IKBY yönetimini zayıflatmayı, Bağdat ile Erbil yönetimlerinin arasını açarak Sincar’da kalmayı sürdürmeye çalıştığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Hükümeti ile Erbil arasında yapılan Sincar Anlaşması halkın evlerine dönmesinin ve Sincar’ın IKBY idaresine bağlanmasının yolunu açtı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle de iyice köşe sıkışan terör örgütü, Sincar Anlaşması’nı bozmaya yönelik çabalara girişti. Bölgenin gelir kaynaklarına yönelik saldırılarını artıran terör örgütünün IKBY yönetimini zayıflatmayı ve Bağdat ile Erbil’in arasını bozarak Sincar’da kalmayı sürdürmeye çalıştığı belirtildi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle saklandıkları yerlerden çıkamayan terör örgütünün sözde yöneticilerinin, terör örgütünde artan kaçışlara engel olmak için farklı yolları denedikleri belirlendi.

Sözde yöneticilerin daha önce kameraların önünde yaptıkları konuşmaların yerini ise artık nerede çekildiği belli olmayan görüntüler aldı.

<a _blank"="" data-cke-saved-href="https://www.aa.com.tr/tr/dunya/teror-orgutu-pkk-sincarda-istikrarsizlik-unsuru-olmaya-devam-ediyor/2003382" href="https://www.aa.com.tr/tr/dunya/teror-orgutu-pkk-sincarda-istikrarsizlik-unsuru-olmaya-devam-ediyor/2003382" style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; opacity: 1; color: inherit !important; text-decoration-line: none !important; box-shadow: rgb(155, 232, 248) 0px -2px 0px inset, rgb(155, 232, 248) 0px -3px 0px inset !important;">Güvenlik kaynakları, bu durumun örgütün sözde elebaşlarının yaşadığı ölüm korkusunu iyice gözler önüne serdiğini belirtirken, örgütün artan çözülmeyi ve kaçışları azaltmak için her türlü çabayı gösterdiğinin kanıtı olarak da değerlendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.