yandex

Ermenistan Azerbaycan'a saldırdı

DÜNYA 27.09.2020 - 09:09, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3799+ kez okundu.
 

Ermenistan Azerbaycan'a saldırdı

Ermenistan, Azerbaycan mevzilerini ve sivil yerleşim yerlerini bir kez daha hedef aldı. Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin olduğu açıklandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı. Ermenistan sivilleri hedef aldı, ölü ve yaralılar var Açıklamada, Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı. Avanos'un aktardığı bilgiler şöyle:  Azerbaycan topçuları açılan ateşlere ciddi şekilde karşılık veriyor. Bölgede yoğun top sesleri var.  Ermenistan 3 günde 179 kez ateşkesi ihlal etti Ermenistan tarafı özellikle son 1 haftadır ateşkes ihlallerini sık sık yapıyordu. Dün 61, önceki gün 69 ateşkes ihlali, bir önceki gün de 49 ateşkes ihlali vardı. Bu sabah da Azerbaycan yine Ermenistan'ın ateşkes ihlalleri ve saldırıları ile güne başladı.  Cumhurbaşkanı İlham Aliyev son yaptığı açıklamada Ermenistan'ı uyarmış, "Saldırırlarsa pişman olurlar." demişti.  Ermenistan'ın saldırıları ile sınır hattındaki Azerbaycan vatandaşları, ailelerini güvenli yerlere doğru götürüyor. Azerbaycan'dan misilleme Sivil ve askeri kayıpların netleştirildiği, Azerbaycan ordusunun da düşmanın provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerinde bulunduğu bildirildi.  12 uçaksavar füze sistemi imha edildi Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın saldırılarına karşı cephe boyunca karşı saldırı başlattığını açıkladı.  Ermeni hava savunma birimlerinin 12 uçaksavar füze sistemininin imha edildiği belirtildi.  Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş helikopterinin Tatar yönünde düşürüldüğü, mürettebatın yaşadığı bildirildi. "Birliklerimizin hızlı karşı saldırı operasyonu devam ediyor." açıklaması yapıldı.  TRT Haber sınır hattında TRT Haber Muhabiri Fatih Avanos, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattından son durumu aktardı. TRT HABER
Ermenistan, Azerbaycan mevzilerini ve sivil yerleşim yerlerini bir kez daha hedef aldı. Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin olduğu açıklandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Ermenistan sivilleri hedef aldı, ölü ve yaralılar var

Açıklamada, Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı.

Avanos'un aktardığı bilgiler şöyle: 

Azerbaycan topçuları açılan ateşlere ciddi şekilde karşılık veriyor. Bölgede yoğun top sesleri var. 

Ermenistan 3 günde 179 kez ateşkesi ihlal etti

Ermenistan tarafı özellikle son 1 haftadır ateşkes ihlallerini sık sık yapıyordu. Dün 61, önceki gün 69 ateşkes ihlali, bir önceki gün de 49 ateşkes ihlali vardı. Bu sabah da Azerbaycan yine Ermenistan'ın ateşkes ihlalleri ve saldırıları ile güne başladı. 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev son yaptığı açıklamada Ermenistan'ı uyarmış, "Saldırırlarsa pişman olurlar." demişti. 

Ermenistan'ın saldırıları ile sınır hattındaki Azerbaycan vatandaşları, ailelerini güvenli yerlere doğru götürüyor.

Azerbaycan'dan misilleme

Sivil ve askeri kayıpların netleştirildiği, Azerbaycan ordusunun da düşmanın provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerinde bulunduğu bildirildi. 

12 uçaksavar füze sistemi imha edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın saldırılarına karşı cephe boyunca karşı saldırı başlattığını açıkladı. 

Ermeni hava savunma birimlerinin 12 uçaksavar füze sistemininin imha edildiği belirtildi. 

Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş helikopterinin Tatar yönünde düşürüldüğü, mürettebatın yaşadığı bildirildi.

"Birliklerimizin hızlı karşı saldırı operasyonu devam ediyor." açıklaması yapıldı. 

TRT Haber sınır hattında

TRT Haber Muhabiri Fatih Avanos, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattından son durumu aktardı.

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.