yandex

Zimbabveʹdeki hortumda 145 kişinin daha cesedine ulaşıldı

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2718+ kez okundu.
 

Zimbabveʹdeki hortumda 145 kişinin daha cesedine ulaşıldı

Zimbabve ordu sözcüsü Exavier Chibasa yaptığı açıklamada, Chimanimani bölgesinde etkili olan kuvvetli yağış ve tropikal hortum nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.  Chibasa, 145 kişinin daha cesedine ulaştıklarını ve yüzlerce kişinin de yaralı olduğunu belirtti.  2 gün ulusal yas ilan edilmişti Ülkede geçen hafta meydana gelen kuvvetli yağış ve tropikal hortumda 1 milyondan fazla kişi etkilenmişti. En son yapılan açıklamaya göre, kuvvetli yağış ve tropikal hortum nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 65 olarak açıklanmıştı. Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, dün afette yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilerek, 2 gün ulusal yas ilan etmişti. Kaynak: AA 

Zimbabve ordu sözcüsü Exavier Chibasa yaptığı açıklamada, Chimanimani bölgesinde etkili olan kuvvetli yağış ve tropikal hortum nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Chibasa, 145 kişinin daha cesedine ulaştıklarını ve yüzlerce kişinin de yaralı olduğunu belirtti. 

2 gün ulusal yas ilan edilmişti

Ülkede geçen hafta meydana gelen kuvvetli yağış ve tropikal hortumda 1 milyondan fazla kişi etkilenmişti.

En son yapılan açıklamaya göre, kuvvetli yağış ve tropikal hortum nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 65 olarak açıklanmıştı.

Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, dün afette yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilerek, 2 gün ulusal yas ilan etmişti.

Kaynak: AA 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.